Reviewed by Av. Tuğsan YILMAZ on Aug 13
Rating:
Tapu İptal ve Tescil Davası Nasıl Açılır?
Mülkiyet hakkı kişiye maliki olduğu şey üzerinde, hukuk düzeninin sınırları içerisinde, istediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisi verir. Kişi tasarruf yetkisine dayanarak o şeyi kullanabilir, yok edebilir veya başkasına devredebilir. Malik malını haksız olarak elinde bulunduran kişiye karşı istihkak davası açabileceği gibi her türlü haksız el atmanın önlenmesini de dava edebilir.
Mülkiyet hakkı taşınır ve taşınmaz mülkiyeti olarak ikiye ayrılmaktadır. Konumuzu ilgilendiren taşınmaz mülkiyetidir. Taşınmaz mülkiyetinin konusunu arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler oluşturur. Kural olarak taşınmazın mülkiyetinin kazanılması tescille olur. Ancak miras, mahkeme kararı, cebri icra, işgal, kamulaştırma halleri ile kanunda öngörülen diğer hallerde, mülkiyet tescilden önce kazanılır. Ancak bu hallerde de malikin tasarruf işlemleri yapabilmesi mülkiyetin tapu kütüğüne tescil edilmiş olmasına bağlıdır.
Taşınmazın mülkiyetinin devrini amaçlayan sözleşmelerin geçerli olması resmi şekilde düzenlenmiş olmalarına bağlıdır. Hak sahibinin sayısına göre taşınmaz mülkiyeti ferdi ve toplu mülkiyet olmak üzere ikiye ayrılır. Ferdi mülkiyet eşya üzerindeki mülkiyet hakkının sadece bir kişiye toplu mülkiyetse, bu hakkın birden fazla kişiye ait olması anlamına gelir. Birlikte mülkiyet ya paylı mülkiyet ya da elbirliğiyle mülkiyet şeklinde mümkündür. Taşınmazların devrini sağlayan şekil şartı tapu sicilinde gerçekleştirilmiş olmasıdır. Medeni Kanun uyarınca taşınmazlar üzerindeki hakları göstermek üzere tapu sicili tutulur.
Bir ayni hak yolsuz olarak tescil edilmiş veya bir tescil yolsuz olarak terkin olunmuş ya da değiştirilmişse bu yüzden aynı hakkı zedelenen kimse tapu sicilinin düzeltilmesini dava edebilir. Bu tanımdan çıkartılan ilk yorum hakkı zedelenen kimsenin düzeltilmeyi dava edebileceğidir. İkinci olaraksa bu hakkın ortada haklı bir sebep olmaksızın yapılan tescil, tadil veya terkin nedeniyle zedelenmesi gerekmektedir.
Dava, taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılır. Dava tapuda adına haksız tescil, tadil, terkin yapılan kişiye karşı yöneltilir, ancak tapu iptaliyle birlikte tescil de talep ediliyorsa – tapu iptal ve tescil davasında- taşınmazın bulunduğu yere göre hazineye, köy muhtarlığına veya belediye başkanlığına da yöneltilmesi gerekebilir. Dava sırasında tapu kayıtları ve kayıt sebepleri araştırılır, bilirkişi, keşif yardımına başvurulur, tanıklar dinlenir kısacası yazılı belge ve diğer her türlü delilden yararlanılabilir.
Tapu Tescil Davası
Geçerli bir sebep olmaksızın tapu kütüğüne malik olarak yazılan kişi, taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız olarak 10 yıl süreyle ve iyi niyet ile sürdürürse zamanaşımı yoluyla mülkiyet hakkını kazanır ve onun bu hakkına itiraz edilemez. Ancak tapu kütüğüne kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak 20 yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi, o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir. Aynı koşullarda, maliki tapu kütüğünden anlaşılamayan veya 20 yıl önce hakkında gaiplik kararı verilmiş bir kimse adına kayıtlı bulunan taşınmazın tamamının veya bölünmesinde sakınca bulunmayan bir parçasının zilyedi de o taşınmazın tamamı, bir parçası veya bir payı üzerindeki mülkiyet hakkının tapu kütüğüne tesciline karar verilmesini isteyebilir.
Tescil davası Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Davalılar ve itiraz edenler aynı davada kendi adlarına tescile karar verilmesini isteyebilirler. Kazandırıcı zamanaşımı sürelerinin hesaplanmasında, kesilmesinde ve durmasında BK zaman aşımı hükümleri kıyasen uygulanır. Özetle tescil davası açılabilmesi için;
- Geçerli bir sebep olmadan tapu kütüğünde malik gözükülmesi, malik gözüken kişinin ilgili taşınmaz üzerindeki zilyetliğini davasız ve aralıksız on yıl sürdürmesi ve sürdürmenin iyi niyet il gerçekleşmesi halinde taşınmazın mülkiyetine geçerli olarak kazanmış olur ve onun bu mülkiyet hakkına itiraz edilemez.
- Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmaz, bu taşınmazı davasız ve aralıksız olarak 20 yıl süreyle malik sıfatıyla zilyette bulundurmak şartları sağlandığındaysa mülkiyet olağanüstü zaman aşımı yoluyla kazanılmış olur ve tescil davası açılabilir.
Taşınmazın bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine dava açıldığında mahkeme tescili istenen taşınmazın tapuda kayıtlı olup olmadığına dair tapudan bilgi alır. Varsa vergi kayıtları getirtilip incelenir. Taşınmaz için keşif kurumundan yararlanır ve coğrafi sınırları, değeri belirlenir. Şahitler dinlenir. Davanın konusu, mahkemece gazeteyle bir defa ve ayrıca taşınmazın bulunduğu yerde uygun araç ve aralıklarla en fazla üç defa ilan olunur. Son ilandan başlayarak 3 ay içerisinde koşulların gerçekleşmediğini ileri sürerek itiraz eden (itiraz TESCİLE İTİRAZ DAVASI ile gerçekleşir) bulunmaz ya da itiraz yerinde görülmez ve davacı iddiasını ispatlamış olursa hâkim tescile karar verir. Kararda tescili istenen taşınmazın niteliği, yeri, sınırları ve yüzölçümü belirtilir ve karara, uzmanlarca düzenlenen teknik bilgileri içeren krokisi de eklenir.
Muris Muvazaası Nedeniyle Tapu İptal Ve Tescil Davası
Tapusuz taşınmazlar üzerindeki zilyetlik devrine ilişkin muvazaalı satış sözleşmesi altında yapılan bağışlama niteliğindeki tasarruflar menkul mal hükümlerine tabiidir. Bu nedenle muris muvazaasına dayalı dava açılamaz. Miras bırakanın bu işleminden zarar gören mirasçılar tenkis davası ile aşamalı şekilde veya tenkis davası açtıktan sonra ayrı bir dilekçeyle muvazaa nedeniyle iptal ve tescil davası açabilirler.(İBK, 22 Mayıs 1987 E:4-K.5).
Miras bırakanın muvazaalı tasarrufundan sonra evlat edindiği, evlendiği veya ana rahmine düşen çocuğun dava hakkı vardır. Bu davada davacı taşınmazı miras bırakandan devralan kişi olacaktır. Bu kişi ölmüşse, ölenin mirasçılarına veya taşınmazı kötü niyetli olarak devralan üçüncü kişiye karşı açılır. Dava ilgili taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk mahkemesinde açılacaktır.
Muvazaa iddiası sözleşmenin taraflarından biri tarafından ileri sürülüyorsa muvazaa iddiasının yazılı delillerle kanıtlanması gerekir. Muvazaa ile tapulu taşınmazı intikal ettiren kişinin ölümü halinde mirasçılar miras bırakanın hakkına dayanarak dava açtılarsa yine yazılı delille ispat kuralı geçerlidir. Ancak mirasçılar miras bırakanın hakkına dayanmadan kendi haklarına dava açtılarsa yazılı delille ispat kuralı yerini her türlü delille ispat kuralına bırakır. Taşınmazın gerçek bedeli ile temlik bedeli arası aşırı orantısızlık muvazaa olduğuna karinedir.
Muris muvazaasına dayalı açılan tapu iptali ve tescili davalarında murisin gerçek iradesi araştırılır. Bu noktada Yargıtay bir takım ölçütler belirlemiştir. Bu ölçütler;
- Murisin ve miras bıraktığı kişinin mali durumu,
- Yörenin gelenekleri, (örneğin kızların mirastan pay almayacaklarına ilişkin genel kanı)
- Miras bırakanın sözleşmeyi yapmakta haklı bir nedeninin bulunup bulunmadığı,
- Satış bedeli ve gerçek bedel arası fark
- Aile içi ilişkilerdir.
Muris muvazaasına dayalı tapu iptal davalarında, miras bırakanın çekişmeli taşınmazın dışında taşınmazının bulunup bulunmadığının araştırılması banka kayıtlarının getirilmesi gerekir. (Yargıtay 1HD E:2010/3926 K:2010/7011 ve 15.06.2010 tarihli kararı)
Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi Nedeniyle İptal Ve Tescil Davası
Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde bakım borçlusu, bakım alacaklısını ölünceye kadar bakma edimi, bakım alacaklısıysa bir takım malvarlığı değerini bakım borçlusuna devretme edimine sahiptir. Bazı hallerde bakım borçlusu, bakım alacaklısı tarafından mirasçı olarak atanabilir. Bu durumda miras sözleşmesine ilişkin hükümler uygulanır. Ölünceye kadar bakma sözleşmesi mirasçı atanmasını içermese bile miras sözleşmesi şeklinde yapılmadıkça geçerli olmaz. Tapu sicil müdürlüklerinde bu sözleşmenin özel bir şekli vardır. Bu sözleşmeyi yapanların tam ehliyetli olması gerekir. Akit Tapu Sicil Müdürlüğünce Yapılacaksa;
– Temlik edilecek taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,
– Bakım alacaklısı, bakım borçlusu veya yetkili temsilcilerinin ve iki tanığın fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları,
– Bakım alacaklısının bir, bakım borçlusunun iki adet son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm. büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı,
Akit Noter veya Sulh Hâkimliğinde Yapılmış İse;
– Kanuni şekline uygun olarak düzenlenmiş sözleşmenin aslı veya onaylı örneği,
– Sözleşmede bakım borçlusuna, taşınmaz malın adına tescilini isteme yetkisi verilmişse, borçlunun yazılı istemi yeterlidir. – Sözleşmede bu yetki verilmemişse tescil için bakım alacaklısının (taşınmazı temlik edenin) istemi veya mahkeme kararı,
– Bakım borçlusunun bir adet son alt ay içinde çekilmiş 6 x 4cm. Büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı aranır.
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile iki tarafta borç altına girer. Bakım borçlusuna gayrimenkul taahhüt edildiyse sözleşmenin yapılmasıyla gayrimenkul bakım borçlusuna geçer. Böyle bakım borçlusu gayrimenkul üzerinde tasarruf yetkisine kavuşur. Bakım alacaklısına temlik ettiği gayrimenkul üzerinde kanuni ipotek hakkı tanınmıştır. Gayrimenkulün devrinden itibaren 3 ay içinde Tapu Sicil Müdürlüğüne müracaat edilerek bu hak kullanılabilir. Taraflar arasında temlik edilecek gayrimenkulün üçüncü bir kişiye temliki de kararlaştırılabilir.
Bakım alacaklısı, ölünceye kadar bakma sözleşmesi yüzünden kanuna göre nafaka yükümlüsü olduğu kişilere karşı yükümlülüğünü yerine getiremiyorsa bundan yoksun kalanlar sözleşmenin iptalini isteyebilirler. Tarafların edimleri arasında aşırı orantısızlık bulunur ve fazla alan taraf kendine bağışta bulunulma amacı güdüldüğünü ispat etmezse diğer taraf 6 ay önceden bildirimde bulunarak sözleşmeyi her zaman feshedebilir. Ayrıca sözleşmeden doğan borçlara aykırı davranılması nedeniyle sözleşmenin devamı taraflar için çekilmez bir hal alır veya başka önemli sebepler sözleşmenin devamını imkânsız hale getirirse taraflardan her biri önel vermeksizin sözleşmeyi feshedebilir. Bununla birlikte bakım borçlusu ölürse bakım alacaklısı bir yıl içinde sözleşmenin feshini isteyebilir.
Yazım Hatalarının Düzeltilmesi Talebiyle Tapu İptal Davası
İlgililerin yazılı rızaları olmadıkça, tapu memuru, tapu sicilindeki yanlışlığı ancak mahkeme kararıyla düzeltebilir. Ancak istisnai olarak basit yazı yanlışlıkları tüzük kuralları uyarınca resen düzeltilir. Husumet taşınmazın sınır komşularına, paydaşlarına, davacı dışı hissedarlara, tapu sicil memurluğuna, taşınmazın sınırlarında kamuya ait başka bir taşınmaz varsa belediye başkanlığı veya muhtarlığa yöneltilebilir.
Kadastro sırasında ya da sonrasındaki işlemlerle coğrafi koordinatları kesinleşmiş taşınmazlarda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamalardan doğan hatalar ilgilinin müracaatı veya kadastro müdürlüğünce resen düzeltilir. Düzeltme taşınmaz malikleri ile hak sahiplerine tebliğ olunur. Tebliğden itibaren 30 gün içinde sulh hukuk mahkemesine düzeltmenin kaldırılması dava edilebilir, edilmezse düzeltme kesinleşir. Resen düzeltme işlemini kadastro müdürlükleri yapar. Önceden kadastro ve tapulaması yapılan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bir şekilde yapıldıysa ikinci kadastro hükümsüzdür. Bu tür hatalar resen düzeltilerek ilgili belgelerinde gösterilir ve tapu sicilinde gerekli düzeltme işlemleri yapılır.
Hataların düzeltilmesi için yapılan değişikliklerde il idare kurulu kararı aranmaz. Hataların düzeltilmesine yönelik taşınmazlara ait kayıtlar üzerinde yapılması gereken değişiklikler için üç nüsha tescil bildirimi düzenlenir. Kesinleşen düzeltmeye ilişkin tescil bildirimleri ile rapor, kroki ve ekleri ilgili tapu sicil müdürlüğüne gönderilir.
Aile Konutu Nedeniyle Tapu İptal Davası
Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez. Ancak bu rızanın alınması mümkün değilse veya eş haklı bir sebebe dayanmaksızın rıza vermekten kaçınıyorsa kiracı hâkimden bu konuda bir karar vermesini talep edebilir. Aile konutunun maliki olmayan eş tapu kütüğüne aile konutu şerhinin konulmasını talep edebilir. Malik olmayan eş bunun için önce yönetici veya muhtardan oturdukları evin aile konutu olduğuna dair bir belge alır ve evlilik cüzdanıyla birlikte Tapu Sicil Müdürlüğüne başvurur. Tapu memuru ilgili taşınmazın tapu kütüğünün şerhler ailesine ‘Aile Konutu’ ibaresini ekler. Şerhten sonra malik eş aile konutunu diğer eşin rızası olmadan satamaz, sınırlı ayni hak tesis edemez, kiralayamaz. Şerhe rağmen malik eş tapuda izinsiz işlem yaparsa bu işlem geçersiz olur. Rızası olmayan eşin tapu iptal talebiyle tapu kaydı iptal ettirilir.
Vekalet Görevinin Kötüye Kullanılması Nedeniyle Tapu İptal Davası
Konuyu ilgili Yargıtay kararıyla açıklamakta fayda olduğu görüşündeyiz. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi E:2013/17072 K:2014/1728 ve 10.02.2014 tarihli kararında velayet görevinin kötüye kullanılması hukuksal nedenine dayalı tapu iptali ve tescili davasında şu hükmü vermiştir:
Bilindiği üzere; Borçlar Kanununun temsil ve vekâlet akdini düzenleyen hükümlerine göre, vekâlet sözleşmesi büyük ölçüde tarafların karşılıklı güvenine dayanır. Vekilin borçlarının çoğu bu güven unsurundan, onun vekil edenin yararına ve iradesine uygun davranış yükümlülüğünden doğar.
Borçlar Kanununda sadakat ve özen borcu, vekilin vekil edene karşı en önde gelen borcu kabul edilmiş ve 390/2. maddesinde “vekil, müvekkiline karşı vekâleti hüsnüniyetle ifa ile mükelleftir…” hükmüne yer verilmiştir. Bu itibarla vekil, vekil edenin yararına ve iradesine uygun hareket etme, onu zararlandırıcı davranışlardan kaçınma yükümlülüğü altındadır. Sözleşmede vekâletin nasıl yerine getirileceği hakkında açık bir hüküm bulunmasa veya yapılan işlem dış temsil yetkisinin sınırları içerisinde kalsa dahi vekilin bu yükümlülüğü daima mevcuttur. Hatta malik tarafından vekilin bir taşınmazın satışında, dilediği bedelle dilediği kimseye satış yapabileceği şeklinde yetkili kılınması, satacağı kimseyi dahi belirtmesi, ona dürüstlük kuralını, sadakat ve özen borcunu göz ardı etmek suretiyle, makul sayılacak ölçüler dışına çıkarak satış yapma hakkını vermez. Vekil edenin yararı ile bağdaşmayacak bir eylem veya işlem yapan vekil değinilen maddenin birinci fıkrası uyarınca sorumlu olur. Öte yandan, vekil ile sözleşme yapan kişi Medeni Kanunun 3. maddesi anlamında iyi niyetli ise yani vekilin vekâlet görevini kötüye kullandığını bilmiyor veya kendisinden beklenen özeni göstermesine rağmen bilmesine olanak yoksa vekil ile yaptığı sözleşme geçerlidir ve vekil edeni bağlar. Vekil vekâlet görevini kötüye kullansa dahi bu husus vekil ile vekâlet eden arasında bir iç sorun olarak kalır, vekil ile sözleşme yapan kişinin kazandığı haklara etkili olamaz. Ne var ki, üçüncü kişi vekil ile çıkar ve işbirliği içerisinde ise veya kötü niyetli olup vekilin vekâlet görevini kötüye kullandığını biliyor veya bilmesi gerekiyorsa vekil edenin sözleşme ile bağlı sayılmaması, Medeni Kanunun 2. maddesinde yazılı dürüstlük kuralının doğal bir sonucu olarak kabul edilmelidir. Söz konusu yasa maddesi buyurucu nitelik taşıdığından hâkim tarafından kendiliğinden (resen) göz önünde tutulması zorunludur. Aksine düşünce kötü niyeti teşvik etmek en azından ona göz yummak olur. Oysa bütün çağdaş hukuk sistemlerinde kötü niyet korunmamış daima mahkûm edilmiştir. Nitekim uygulama ve bilimsel görüşler bu yönde gelişmiş ve kararlılık kazanmıştır.
Cebri Tescil Davası
Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi asıl satışın yapılmasına ilişkin bir ön sözleşmedir. Genelde tapuda hemen devredilemeyen taşınmazlar için yapılır. Bu sözleşme resmi senede bağlanmadıkça geçerli değildir. Noterlik kanunu uyarınca gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde yapılmalıdır. Bu sözleşme üçüncü kişilere karşı da ileri sürülmek isteniyorsa tapuya şerh ettirilmelidir. Şerh beş yıl süreyle hüküm ve sonuç doğurur. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilmiş veya dava nedeniyle tedbir kararı alınarak tapuya bildirilmişse bundan sonra taşınmaz üzerinde tasarruf işlemi yapıldıysa, söz konusu şerh üçüncü şahıslara karşı da ileri sürülebilir ve MK 716 dayanılarak satışı vaat edilen taşınmaz adına tescil davası açılabilir. Bu dava da taşınmazın bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesinde açılır.
Söz konusu MK 716 uyarınca; mülkiyetin kazanılmasına esas olacak bir hukuki sebebe dayanarak malikten mülkiyetin kendi adına tescilini istemek hususunda kişisel hakkı olan kimse malikin kaçınması halinde hâkimden, mülkiyetin hükmen geçirilmesini isteyebilir.
Bir taşınmazın mülkiyetini işgal, miras, kamulaştırma, cebri icra veya mahkeme kararına dayanarak kazanan kişi tescili doğrudan doğruya yaptırabilir.
Avukat Tuğsan YILMAZ
“Yukarıda yer alan yazı yalnızca paylaşım amacıyla tarafımızca hazırlanmış olup herhangi bir vekil-müvekkil ilişkisi doğurmamaktadır. Bu nedenle hukuki soru ve işlemleriniz için birebir bir hukukçudan destek almanız ve somut olayınız ile ilgili olarak sadece paylaşım ile hareket etmemeniz şiddetle tavsiye edilir.”
murisin kardeşinin çocuklari yani yeğenleri 25 sene önce evlat edindiği kişiyi ve bu evlat edinme işlemi (hakim kararli ile gerçekleşmiş) tapu iptal davasi açarsa kazanma ihtimali var mi ?
Tapu iptaline gerektirecek ne gibi bir durum olduğunu belirtir misiniz?
Akli dengesi yerinde değil.
Küçük yaşta yaninda bulunmadi ve daha sonra da yaninda hiç kalmadi ve bakmadi.Biz baktik
Evlat edinme işleminden haberimiz yoktu. dediler
sağlik raporu + Evlatlik işlemi ve noter huzurunda yapilan işlemlerin resmi evraği elimde var.Ve yaninda kaldiğima dair şahitlerim hazir birşey yapabilirler mi ? cevaplarsaniz çok sevinirim sayin hocam .,
noter huzurunda yapılan bahsettiğiniz işlemler nelerdir?
Merhabalar ben 1998 de girdiğim kooperatif ten bir daire aldım içinde 12 yıldır oturuyorum site 83 daire ve sadece 16 dairenin tapusuna toprak sahipleriyle anlaşmazlık nedeniyle şer konulmuş bizim herhangi bir borcumuz yoktur,Bizim tapuyu alma durumumuz nedir?
miras kalan tapu taşınmazlarindan hak talep edebilmek için evlatlik ve tapu işlemlerinin iptali için
yani yapilan evlatlik işlemi noter onayli herhangi bir istek yada şart için değil sadece hakim kararli işemi noterde de onaylandiğini belirten bir belge
yani 25 yil çeyrek asir önce gerçekleşen resmi evlatlik işleminde biz duymadik diyerek onlarin duymasi için (düğün,toplanti),vs.gerektirmeyen bu işlemde vede bakmadi evlatlik işlemiden haberimiz yoktu vs basit yalanlarla ve de hiç bir deilleri olmadan yalanci şahitlerle kazanilabilcek bir dava mi ? netice ne olur yada önerileriniz neler?
Osmanlı tapum var sınırları da belli tahminen 30 dönüm ama 800 metre kare tapu kesilmiş 10 yıl sürede gecmiş orman yapılmış 29 dönüm ne yapmalıyım….
rica etsem cevap verirmisiniz ?
Yunus Bey doğrudan bir avukatla randevulaşarak yüz yüze görüşmelisiniz.
Iyi gunler,
Benim sorunum tapu meselesi.Bundan yaklasik 6 ay önce Innovia 2 nci Etap Esenyurtdan devir temlik kanaliyla bir daire aldim.Tapu ve devir temlik masraflari dahil tum meblayi nakit ödedim.Bana 4 ayda tapunuz cikar dendi ..6 ay gecti halen tapu verilmedi.Görustugumde bana 10-11-1-2016 da belediyeden rayic alinacak dendi.Bekledim ve gene görustugumde belediyeden rayiciniz alindiginda yardimci olacagiz dendi.Tekrar bir email attim tahmini bir tarih istedim ve sorunun ne oldugunu söyledigimde bana dönulmedi.Yesil Insaat GYO sirketi hakkinda tapularin teslimine dair bir suru sikayet yazilip ciziliyor..tapulara ipotek koydurup banka kredisi alip baska projeleri yapmaya calistiklari hakkinda.. ama bunlar internet bloglarinda sikayet bölumlerinde mevcut . 2-3 yildir tapularini alamayanlar var.. devamli oyaladiklarini söyluyorlar.Ne derece dogru bilemem ama .Ben nakit ödeyerek dairemi aldim ve tapumu talep ediyorum.Bunun icin ne yapabiliriz? Dava acmak gerekirmi ve ne tur bir dava acmamiz lazim? Bana yardimci olursaniz mutesekkir olurum..
Saygilar
Bulent
Ödemeyi banka aracılığı ile mi yaptınız? Gayrımenkul satış vaadi sözleşmesi yaptınız mı?
Benim sorum eşimin dayısı eşime vekalet verdi dayısı bekar sağlıklı akli dengesi yerinde vekalet e alım satım kredi kartı herşeyi yapa bilir eşim eşimde ev aldı dayısından dayısının haberi var tapuyu aldıktan sonra dayısı bir ay sonra Vefat etti sonra mirasçılar çıktı bu yüzden bize dava aça bilirlermi tapu iptali olurmu tapu benim adıma lütfen cevap verin aydınlatın
Daireyi 2 nci el aldim devir temlik dedikleri yol ile. Parayi benden evvel malik olan fakat Yesil insaata borcu olan sahsa nakit ödedim ve buna dair yapilan sözlesme mevcut tum ödemelere ait olan faturalar mevcut ve sözlesmede 5 kisinin imzasi var aksi takdirde Yesil insaat bana daireyi devretmezdi ödenmeyen bir meblag olsa idi. Ayrica benden devir temlik adi altinda 7500 tl ucret aldilar.makbuzu mevcut.Bazilari bunun yasal olmadigini ve bu ucretin neye dayanarak alindigini soruyorlar.Ek olarak 9262 tl de tapu devir + emlak vergisi(1253 tl) olarak toplam bir ucret ödedim.Satis sözlesmemde noter tasdikli tapu cikarimina dair vekaletname var yani kendi tapu islerinden sorumlu kisilere vekalet etmek gerekiyordu.Tum ödemelerin kaseli+mühürlü makbuzlari var.
Kisacasi benden önceki kat malikinin ödenmemis senetleri ve protesto olmus senetleri mevcut idi ben bunlarin hepsini ödeyerek haklari üzerime devrettim.Bana Esenyurt Tapu Dairesi cok yogun uzun kuyruklar var diyerek sudan bahanelerle oyaliyorlar ve simdide belediye rayici alinacak diyorlar ve devamli farkli tarihler veriyorlar.Bana 4 ayda hallolur dendi fakat bugune kadar 7 ay oldu bir netice yok ortada.Durum kisaca bundan ibaret.Ben zaman zaman yurt disinda bulunuyorum fakat Istanbula gidip gelmemde bir engel yok.Sizden yardim taleb ediyorum.
Merhaba
Sabah mesaj attim ve detaylari belirtmistim ve burada yayinlanmisti simdi silionmis.
Daireyi 2 nci el aldim. Benden evvelki malikin tum borc ve protestolarini ödedim ayrica devir temlik adi altinda 7500 tl ve tapu devir teslim ve emlak vergisi adi altinda 9262 tl aldilar ve 4 ay icinde tapunu veririz dediler ama 7 nci aya girdik hala oyalayip duruyorlar ve ortada tapu falan yok.Durumun anahatlari bundan ibaret.Ödemelerle ilgili tum makbuzlar ve ödeme evraklari mevcut.Diger sakinlerden aldigim duyuma göre bizlerin tapularini ipotek edip insaata yatiriyorlarmis..böyle bir sey mumkunmu? burada benim gibi bir suru magdur var.Ne yapabiliriz bu hususda? cevabinizi bekliyorum.
Firma ile iletişime geçip aklınızdaki soru işaretlerini iletin. Akabinde çözülmez ise bizden bir talebiniz var ise bizimle iletişim bilgilerimizden irtibata geçebilirsiniz.
sözlesme var fakat ödeme nakit yapildi
Ben babaları vefat etmiş veresileri en ev aldım kardeşler abilerine satış için vekalet vermişler satışı vekaleti alan kişi satışı gerçekleştirdi ama şatışı verenle diğer kardeş aralarında anlaşarak 45 bine aldığım evi diğer vereselere 20 bine sattıklarını söyleyerek öyle pay etmişler bu durumda kardeşler bunu duyduklarını ki mutlaka duyarlar çünkü ben kaça aldığımı herkesle paylaştım bu durumda tapu iptal davası açarlarmı böyle bir durumla karşı karşıya gelmemek için ne yapmalıyım tapuya oğlum veya kızımın üstüne satış yapsam olurmu aci bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla
Satış işlemini gerçek bedeline nazaran daha mı düşük gösterdiniz? Ödemeleri banka aracılığı ile mi yaptınız?
İyi Akşamlar Tuğsan bey dedemden kalan yerimizi yaklaşık 40yıldır annemin üvey amcasının çocukları kulanıyor ben 2012 de parsel no olmadığı için dava açtım 2750metre kare yerimiz 40yıl içinde yaklaşık 14000metre kare olmuş yani açılmış annemden kalan payın 16/12bizim amca çocukları 16/2 hisse alıyor karar günü çok yaklaştı şimdi daha fazla hisse istiyorlar ve tehdit ediyorlar mahkemenin seyrini değiştirirlermi sıkıntı olurumu bilmiyorum şahitlerde dinlendi bana yazarsanız çok sevinirim
Açılmış olan dava dosyasını incelemeden net bir kanaate varmamız mümkün değil.
İyi akşamlar Tuğsan bey. Babam 26.03.2004 yılında noterden satış vaadi sözleşmesiyle daire satın almıştı . satış işlemi gerçek bedeline nazaran düşük gösterilmiş. Tapuda daire şirketin üzerinde gözüküyor ve şirketin vergi +kredi borcu var. Müteahhit 1 yıl önce vefat etmişti ve cocukları mirası kabul ettiler.Mirascılar binaları temize çıkartmak için hiçbirşey yapmıyorlar. Babama daireyi satan arsa sahibide karşılıklı anlaşma ile sözleşmeyi feshetmiyor.Sizden ricam bu gibi davalarda Tapu iptali ve tescil (satış vaadi sözleşmesinden kaynaklanan (nispi) ) davalarda ne gibi bir sonuçlar çıkıyor. Veya bu sorunun cözümü için sizin bana önermek istediğiniz birşeyler varmıdır ? saygılarımla
Her dava süreci birbirinden farklı olduğu için genelleme yapmak mümkün değildir. Detaylı bilgilendirme ise danışmanlık hizmetimiz kapsamında ücretli olarak verilmektedir.
Innovia 2 den yaklasik 8 ay önce devir temlik yolu ile bir daire aldim.4 ayda tapu veririz dendi ve uzun ugraslardan sonra gecen hafta Kat Irtifaki tapusu verdiler.Önce ne oldugunu anlamadim ama inceledikden sonra bunun bir arsa tapusu oldugunu ve insaada baslamayan veya insaat halindeki dairelere verildigini ögrendim.Innovia 2 de yasam 3 yildan fazla bir suredir devam ediyor.Acaba buranin oturum izni olmama ihtimali varmi?yani bu kadar yil insanlar iskansizmi oturuyor? ancak o zaman kat mülkiyeti verilmezmis.
Acaba bu mumkunmu ?Bu hususda beni lutfen bilgilendirin ve Kat mülkiyeti tapusu almak icin ne yapmam gerektigini izah edermisiniz? acaba hukuki yollara basvurmak gerekirmi? tesekkurler.
Kat irtifakı tapusu arsa tapu demek değildir. Kat irtifakı tapusu kat mülkiyeti tapusundan önce size ait olan bağımsız bölümün olduğunu göstermektedir. Eksiklerin tamamlanması, devlete olan vergi ve harçların ödenmesi ile inşaat firması tarafından alınmalıdır.
Iyi günler kooperatif hissesinden aldığım Evimin kalan borcu hesaplayarak 5 yıl önce banka kredisi kullanarak eve ait tapuyu aldım. Kooperatif bu gün beni arayarak Geçmiş heyetin zimmet suçundan hapiste olduğu kalan evlerin tamamlanması için para toplanacagi nı verilmemesi durumunda tapu İptali davası açılacağı bildiriliyor. Ben 5 yıl önce kooperatif tarafindan hesaplanan kalan borç üzerinden kredi çekerek borcu ödeyip tapumu aldım. Kooperatif tarafından tapu nun iptali yaptırılabilir Mİ? TEŞEKKÜRLER
Tapunun iptali olasılığı yerine alacağın kooperatif üyelerinden tahsili yoluna gidebilirler.
Tugsan bey teşekkür ederim.Ben kooperatif tarafından tekrar tarafıma çıkartılan tutarı odemek zorundamiyım. Tutuklanan heyet tarafindan 5 yıl önce bildirilen tutarı ödemem dolayısıyla dava açsam yeni heyetin belirttiği tutarı odemeyebilirmiyim.
Kooperatife ilişkin tüm karar ve uygulama belgelerini görmeden net bir şey söylemem mümkün değil.
İyi günler 2003 yılında x kişisinin üzerine kayıtlı arsanın 56 metre karesi Y adlı kişiye sattığını kabul etmiş ve mahkeme bu kararı kesinleşmiş olarak iik 28. madde uygulamak ve Y adlı kişiye tescilinin yapılması üzere tapuya göndermiştir ancak Y bu zamana kadar tapuyu kendi üzerine almamıştır bu durumda zaman aşımı sözkonusu olabilirmi yoksa 15 sene geçmesine rağmen tapuyu üzerine alabilirmi iyi günler
Merhabalar.1951 yılında 73.5 dönüm arazi toprak reformundan dolayı tapulanmıştır.1953 yılında tigem arazini kendisi adına tescil edilmesi için dava açıyor.1996 yılında tapu iptal edilerek tigem adına yeniden tapulandırılıyor. 43 yıl dedem adında kalan tarla bir anda el değiştiriyor.2013 yılında göçerlere tayin edilmek üzere hazineye aktarılıyor ve halen hazine adına kayıtlı. Bu taşınmazı dedemin miraşçıları olarak bu kadar zaman(20 yıl)geçmesine rağmen yeniden dava açıp tapuyu üzerimize almak mümkün müdür? şimdiden iyi günler dilerim
Bu tip davalarda evrak incelemeden yorum yapılması söz konusu olamaz. Kaldı ki bir kaç satırlık bilgi ile yorum yapılırsa siz mağdur olabilirsiniz.
Iyi aksamlar tugsan bey. Babamin uzerinde tapulu bagi var fakat yan bagdaki kisi 2 sene once bag alani kaydi diye mahkemeye verdi babamida sahit olarak gosterdi.mahkeme ona o alini verdi.daha sonra diger bag komsusu bagi satti ve alan kisi olcum yaptirdigini kac yildir bagimiza sinir olan kismi ve bagimizin belirli kisminin kendine ait ciktigini soyledi.olcumlere gore bizim bagimiz tapuda yazan metrekare yok bizim bu konuda ne yapmamiz gerekir herkes ben olcum yaptirdim burasi benim diyor peki bizim tapuda yazan bag neresi anlamadim yardiminizi bekliyorum
Tapu kayıtları doğrultusunda inceleme yaptırın ve sonrasında gerekli ise dava açın
Iyi gunler tugsan bey eski tapu kayitlarina gore bababim gozuken bag helikoterle olcum yapilan yeni kayitlara gore bizim gozukmuyormus ayrica sahitlik yaptigi icin diger bag komsuna verilen hakki alamazmisiz.kadostronun olcumlerinde hata oldugu soylenmis ve duzeltilmez diye soylenmis.biz sahitlik yaptigi icin verilen yeri geri alamazmiyiz iyi niyeti ile bunu kabul etmis ve burasi benim olcum yaptirdim dedigi icin kabul etmistir taki diger komsu baginda burasi benim demesiyle zaten ortaya cikmistir olay.babam avukata danismis geri alamazsin diye soylenmis.yani bunun cozumlenecek hic bir yolu yokmu.biz sadece tapumuzda yazan bag kadar istiyoruz kimsenin hakkinda gozumuz yok zaten.lutfen bu konuda ne yapabiliriz
Babam, 08.07.1974 tarihinde vefat ediyor. 08.02.1972 tarihinde bir noterden vekalet veriyor. Vekalet de ; tek bir parseldeki yerinden intifa hakkından terk feragat etme yetkisi içeriyor. Babamın öldüğü günde ( 08.07.1974 ) bu vekaletle o yerin tapuda satışını veriyorlar. Tapu iptal davası açabilir miyim? Tapu’yu geri alabilir miyim ? Saygılarımla
Yetki aşımı ve usulsüz satış işlemi yapıldığından dava açılabilir. Ancak zamanaşımı süreci mevzubahis olabilir. O nedenle evrak üzerinden inceleme yaparak karar vermek lazım.
Cevabınız için teşekkür ederim. Usulsüz satış işlemlerinde zaman aşımı var mı ? Vekaletle feragat oluyor mu ? Hileli satışlar iptal edilemiyor mu ? Muvazalı satışlar …Yargıtay bozabiliyor mu ?
Iyi gunler tugsan bey daha onceden konu ile ilgili yazmistim simdi eski tapu kayitlarina gore bababim gozuken bag helikoterle olcum yapilan yeni kayitlara gore bizim gozukmuyormus ayrica sahitlik yaptigi icin diger bag komsuna verilen hakki alamazmisiz.kadostronun olcumlerinde hata oldugu soylenmis ve duzeltilmez diye soylenmis.biz sahitlik yaptigi icin verilen yeri geri alamazmiyiz iyi niyeti ile bunu kabul etmis ve burasi benim olcum yaptirdim dedigi icin kabul etmistir taki diger komsu baginda burasi benim demesiyle zaten ortaya cikmistir olay.babam avukata danismis geri alamazsin diye soylenmis.yani bunun cozumlenecek hic bir yolu yokmu.biz sadece tapumuzda yazan bag kadar istiyoruz kimsenin hakkinda gozumuz yok zaten.lutfen bu konuda ne yapabiliriz
daha sağlıklı bilgi içi elinizdeki evrakları başkaca bir avukata yüz yüze inceletip danışabilirsiniz.
Ayrica tabu kadastro mudurlugunden olcum yapilmasini ve yanlissa duzeltme yapilmasini isteyebilirmiyiz
Merhaba kat karşılığı inşaat söleşmesi yaptım.4 ay sonra tapularımı mütahite sattım bundan zarar gördüğümden dolayı tapu tescil davası açabilirmiyim
Zararınızın mahiyeti, ispatlanabilir olup olmadığı ve karşı tarafın zararın meydana gelmesinde kusurunun bulunup bulunmadığı yönünde değerlendirme yapmalı ve akabinde dava süreci ile ilgili bir hukukçudan destek almalısınız.
Merhaba Tuğsan Bey ;
Ben aralık 2012 tarihinde teslim edilmesi gereken bir daire için bir firmadan adi sözleşmeyle daire aldım, bir kısmını peşin bir kısmını da konut kredisi kullandım. Firmaya ve bankaya borcum kalmadı ancak firmadan tapudaki hacizler nedeniyle tapumu alamadım ve bankada bana 6502 sayılı yeni tüketici kanununa göre 1 sene içerisinde itiraz da bulunmadığınız için hak talep edemezsiniz diyor. Banka 1 . dereceden firma üzerindeki tapuda ipotek alacaklısı olarak gözüküyor. Bu pozisyonda benim tapu iptal ve tescil davası açıp tapumu temiz bir şekilde almam mümkün müdür ?.Firmayla satış vaadi sözleşmesini ocak 2011 de imzalamıştım ve sözleşmeye göre daire aralık 2012 de teslim edilmeliydi.
Anlatımınıza göre mağdur olduğunuz muhakkak ancak elinizdeki evraklar ile dava süreci ile ilgili hukuki destek veya danışmanlık için bir avukattan randevu talep ediniz. Evraklara, delillere ve sürece vakıf olmadan buradan cevap veremeyiz.
Merhabalar 2006 yılında babannemden bir elma bahçesi satın aldım.raiç değeri 1000 tl ben 5000 tl ye aldım bedelini bankaya hesabına yatırdım ben devlet memuruyum babannemin hiçbir geliri yok 2022 maaşıyla geçiniyordu 80 yaşındaydı bahçenin bakımını yapamıyordu Sattı 2008 yılında öldü 2014 yılında amcamın çocukları muris muvazaası davası açtılar dsva sonuçlandı Tapu iptali ve tescil yönünde Avkatım yoktu şimdi temyiz edeceğim bir uzmsndan yardım almak istiyorum vekalet verecem bu davanın temyizi ne olur yardımcı olurmusunuz.
dı
Dava dosyasını görmeden size ne olacağını kimse söyleyemez.
Tuğsan bey noterden arsa tapusu aldım sonradan arsanın gerçek tapusunu alacaktim ama vergi borcu çıktı bende ödemek istemiyorum karşı tarafta sen ode al tapunu diyor dava açacağım kazanma ihtimalim varmıdır ve ne kadar surede dava sonuclanir yardımcı olursanız memnun kalırım
Noterden yaptığınız taşınmaz satış vaadi sözleşmesidir. Zira gayrımenkullerin devri tapudan yapılır. Yaptığınız sözleşme içerisinde masrafları satıcının ödeyeceği var kazanabilirsiniz.
tuğsan bey ben tapudan devrini verdim fakat dairenin üzerinde kredi var onu ödenmedi ve paramı alamadım nasıl bir dava açarım kredi taksitini ben ödedim
Satım sözleşmesi doğrultusunda alacak talepli dava açabilirsiniz.
Mirastan feragat öldükten sonra geçerli oluyor mu ? Teşekkürler
Miras bırakanın ölümü ile miras malvarlığındaki tasarruflar için mirastan feragat sözleşmesi yapılmaktadır zaten.
Sayın Tuğsan Yılmaz Bey, mirastan feragat öldükten sonra tapuda yapılabiliyor mu ?
Mirastan feragat sözleşmesi hakkında detaylı bilgi edinmek için mirastan feragat sözleşmesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Usulsüz satış işlemlerinde zaman aşımı var mı ? Vekaletle feragat oluyor mu ? Hileli satışlar iptal edilemiyor mu ? Muvazalı satışlar …Yargıtay bozabiliyor mu ?
Merhaba Tuğsan Bey,
Babamlar 6 erkek kardeş, istanbula göç etmeden önce en büyük kardeşe para verip istanbula yollamışlar. Bu en büyük erkek arsayı alıp aileyi çağırıyor. Tapu işleri ile ilgilenmez düşüncesi ile tapu en büyük erkek kardeş üzerine yapılıyor.üzerine tapu yapılan erkek askere gittiğinde arsa taksitlerinî diğer kardeşler ödüyor. Arsa üzerine apartman inşaa ediliyor tüm kardeşlerin ortak katılımıyla(En büyük hariç).
Baba ölünce kardeşlerin iyi olan ekonomik durumu bozulunca en büyük kardeş ve ailesi bu arsa bizim diyerek diğer kardeşlerin haklarını yoksaydılar. Tapuda sadece arsanın kaydı var apartman kaydı yok . Dava açılırsa kazanabilir miyiz?
Ödemeler ve yazılı delillere göre değerlendirmek gerekir.
Merhaba Tuğsan Bey,
Boşanma davasına dilekçe verilmeden önce eşim ve çocuğumla oturduğum evi semtimizde önceden tanıdığım bir emlakçıya sattım.Evin üzerinde aile konutu şerhi yoktu satarken. Dava mayıs ayında ve bu hafta satışını yaptığımız daireye aile mahkemesi tedbir koymuş ve evi satın alan ile beni davalı olarak cevap vermemiz gerekiyor.
Satışı yapılmış bir eve aile konutu şerhi konulabilir mi ? Eşim baba evine gideli çok oldu ve o evi manevi olarak artık kabullenmeyen birisinin burayı hala aile konutudur demesi biraz garip değil mi? Ve ben o evde kiracı olarak kalıyorum . Oğlumu aldığımda 2,5 yaşında bile olsa ”beni evime götür ” diyor. bu tedbirin kaldırıması mümkün mü? Evi satın alan kişi mağdur durumda kalacak yoksa.
Serhat Bey,
aile mahkemesi tedbir koydu ise tedbir gerekçesine vakıf olduktan sonra verilen ara karara gerekçeli bir biçimde itiraz etmelisiniz.
Satışı yapılmış bir gayrımenkule sonrasında aile konutu talebi ile şerh konulamamaktadır.
Merhaba Tuğsan Bey,
Babam 1995-1996 yıllarında iki katlı evinin üçüncü katını yapması için ablama veriyor. Tapusunuda satışla ablamın üstüne hiç bir bedel almadan yapıyor. daha sonra babam verdiğine pişman oluyor ancak resmi hiç bir işlem yapmadan Nisan 2015 yılında vefat ediyor. Ablam babama aşağıdaki iki kattan miras almayacağım sözünü veriyor.Biz 4 kardeşiz. Ancak ablam söz verdiği halde bize iki kattaki miras hakkını vermekten vazgeçiyor ancak evi mütahide verirken vereceğini söylüyor. Bu konuda da anlaşamadık bize bir yol gösterirmisiniz. Mahkemeye vermemiz için nasıl bir dava açmamız gerekir ve süresi varmıdır. Teşekkür ederim.
Fatma Hanım,
Muris muvazaası ile ilgili dava açmalısınız. Şu yazıyı okuyunuz.
Sayın Tuğsan bey,
2009 yılnda 3 bloklu bir siteden bir adet daire aldım. 2016 yılında satışa çıkardım. Alacak olan kişi kredi için bir bankaya başvuru yaptı. Eksperin yaptığı inceleme neticesinde, benim dairemin olduğu bloğun projesinde bir oynama yapılmış ve benim dairem sığınak olarak gösterilmiş olduğu ortaya çıktı. Baplı bulunduğumuz belediyeye gittik ve oradaki proje ile mevcut durumun aynı olduğunu gördük. Fakat tapu müdürlüğündeki projede benim dairem sığınak olarak görünüyor ve ben dairemi satamıyorum. Tapu müdürlüğü kat irtifakının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söylüyor. Bu işlem içinde tüm kat sahiplerinin tapuya gelmesini ya da vekalet vermesini istiyor. 123 adet daire olduğu için bu iş çok zor çünkü çoğu başka illerde yaşıyor. Ben de asliye hukuk mahkemesine dava açmak istiyorum. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir.
Saygılarımı sunarım.
Merhaba Tuğsan Bey,
Babam vefat etmeden yaklaşık 5 sene once ,oturduğumuz evi bana sattı. Satış işleminde herhangibir para alışverişi olmadı.Satışı yapmamızın nedeni, abimin yıllardır evimize haciz getirip babamı kefil yaparak borca sokması ve evide kaybetme korkumuzdu.4 ay once babam vefat etti.Abimle anlaşamadığımız sebebiyle evi satıp parayı annem abim ve ben aramızda paylaşmak istiyorum.Ancak bu paylaşımı yaptıktan sonra abim geriye dönük dava açıpta , 5 sene önceki satışın usulsuz olduğu gerekçesiyle elimizde kalan paradanda hak talep edebilirmi. Evi satmadan once yasal olarak tapuyu 3 kişi arasında hisse yapmakmı gerekiyor.Nasıl bir yol izlemem gerekli. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Satıştan önce dava açabilir ve dava sonuna kadar tebdir isteyebilir, bu durumda satmanız mümkün olmaz. Detaylı bir sulh ve uzlaşma protokolü yaparak satmanız gerekli.
Merhaba! Ablamın eşinin (eniştemizin), tarlası var. Tapu eniştemizin üzerine kayıtlı. Eniştemizin şahsi borçlarının fazlalığı yüzünden tarlasını Ablamdan habersiz satmasından endişeleniyoruz. Ablamdan habersiz satışı engellemek için Ablam hukuki olarak ne yapabilir?
Eniştenizin rızası var ise sınırlayıcı şerh konulabilir. Yok ise tapuyu zaman zaman kontrol etmeniz yahut üzerinize almanız için ikna etmeniz gerekecetir.
Merhaba Tuğsan Bey, dedem tarlaları babam ve amcam üzerine yapmış halam istememiş.dedem vefat ettikten sonra halam dava açıyor ve bizimkiler kabul ediyor.Hükümde söyle belirtiyor: …esas ve … karar sayılı veraset ilamındaki payı oranında İPTALİ ile, yine bu payı oranında davacı adına TAPUYA KAYIT VE TESCİLİNE, yazıyor. Şimdi tarlalar bozulup tekrardan mı tapular verilecek yoksa halam bizim tarlalara kendi payı oranında müsterek mi olacak. cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ali Bey,
Dava sürecini yürüten avukattan bilgi alabilirsiniz. Yahut bizim karar metninin tamamını görmemiz gerekir.
Merhaba Tugsan bey
Dedemin mirascilari amcam,babam ve babaannem.1956 yılında dedem vefat ediyor ,1959 yılında dedemin adına kayıtlı taşınmaz babam 9 yaşında olduğundan Babaannemin velayetiyle amcama satış işlemiyle intikal ettiriliyor.babaannem 1989 yılında vefat etti.2003 yılına kadar babam ve amcam bu konuyu bir türlü temileyemediler iyi niyet ilişkisi içinde.tek yazılı belgemız 1998 yilinda amcamın ıslak
yazı ile tapunun aslının arkasına yazdığı adıma maliki gozuktugum is bu arazinin 1/2 hissesi benim ,1/2 hissesi kardeşimin yazdığı imzalı tarihli el yazili şerh. 2003 yılında babam vefat etti.2015 yılında da amcam vefat etti.haliyle resmi tapu amcamın 3 mirasçı si na intikal oldu.3 mirasçı babamdan kaynaklanan hakkımızı vermiyecegiz demiyorlar tmm hakkınız var diyorlar ama vermiyorlar da..ben tapunun aslının arkasına tek sahibi gözüken amcamın kendi el yazısıyla yazdığı ve tarih yazarak 1998 yılında imza altına aldığı şerh tir dediği beyanatla dava açıp hak talep edebilirmiyim arz ederim
Elinizdeki evrakı ve diğer delilleri bir avukata fiziken inceletmenizi öneririm.
Tşk ederim saygilar
Merhaba ; dedem buyuk oglunun uzerine tapu tahsis belgesini yaptirmis o arsanin uzerine diger kardesleryle birlikte daireleri yapilmis suan o binanin raic bedelini belediyeye muteahit yoluyla odenmis ve yeni bina yapilmasi icin yetki vermis diger kardeslerine hic hakkinin olmadigini soyluyor fakat babamin diger amcamin dairesinin elektrik ve su faturalari uzerlerine kayitli her hangi bir dava aciliminda esit pay edilebilirmi?
Mrhb benim evim vardı iş karşılığında sldığım ben bu evi sattım yanlız banka kanalıyla resmi birşey yok.bana çek verdiler ve çek ödenmedi çek ödenmeden öncede bu evi babasının üstüne verdi ve o parayı aldı yedi ben bu evi geri alabilirmiyim.
Anlatımınızdan evi alan kimselerin kötüniyetli olarak işlem yaptığını varsayıyorum. Dava açarak bedelini isteyebilir ve aranızda yazılı bir sözleşme var ise sözleşme hükümlerini de değerlendirebilirsiniz.
MERHABA TUĞSAN BEY,
YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCE KÖYÜMÜZE KAZOSTRA GELDİ ARAZİLER TAPULANDI.BİZİMDE KÖYDE BİRAZ ARSAMIZLA EVİMİZ VAR YALNIZ DEDEM BİZE AİT OLAN ARSANIN BELLİ BİR KISMINI AMCAMA YAZDIRMIŞ BABAM BUNU ŞUAN ÖGRENDİ ,DAVA AÇIP TABUYU BOZDURABİLİRMİYİZ ACABA ? VERECEGİNİZ CEVAP İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
İspata yarar delillere göre dava açıp açmama konusunu değerlendirmek lazım.
Merhaba; evimizi sattığımız kişi borcu yüzünden evi başka birine devredip ortadan kaybolmuş. Biz evi geri almak için o kişiyle iletişime geçtik ve evimizi geri aldık. Tapusu vs herşey bizim üzerimizde ancak evi devreden şahısın bankaya olan borçları yüzünden bankalar dava açmışlar mal kaçırma, usulsüz işlem gerekçesiyle. Evi aldığımız kişide davalı bizim gibi ve bu borcun üzerine kalacağından korkuyor tabi bizde korkuyoruz. davanın nasıl sonuçlanabileceği hakkında bilginizi rica ediyorum.
Bahsettiğiniz kadarıyla ilk izlenim olarak dava süreci pek de parlak gözükmüyor. Hukuki destek alın.
Iyi aksamlar bosanmis oldugum eski eşim tapusu benim uzerime olan ev icin tapu iptal davasi acmis aramizda anlasmali bosanma protokolune gore ev 2 sene icinde satilacak satilmazsa eve bicilen degerin yari ucreti karsi tarafa verilecek yada satmaktan vazgecersem yari ucrti verilecek su an 1 sene lik sure doldu protokole gore daha 1 senelik suresi var ne yapmam gerekir karsi tarafin acmis oldugu tapu iptal davasi sonucu ne gelisir simdiden tesekkur ederim
Burcu Hanım,
Tapu iptal ve tescil davası için satış işleminizin unsurları, satış bedeli, bedelin banka kanalından ödenip ödenmediği, tapuda gösterilen bedel gibi bilgiler gereklidir. Ayrıca boşanma davasındaki anlaşmanıza ve mahkeme kararına da bakmak lazım.
Tuğsan bey merhaba,
yaklaşık 14 yıl önce aldığım parasının tamamını kendim çalışarak ödediğim ve bu yıl satmayı planladığım dairemi, aile arasında satmamı istemeyen birince derece akrabalarım tarafından bu evin alınmasında bizim de katkımız vardır ve hatta ev bizimdir diye hiçbir mantığa oturmayan bir tapu iptal davası açılmış.
burdaki amaç davayı kazanmak değil evin satışını erteleyebilmek için tedbir kararı koydurmak.
profesyonel görüşünüze göre süreç nasıl işleyecektir. bu tedbir kararını kaldırmanın bir yolu varmıdır
tesekkürler
Dosyayı görmeden, incelemeden görüş belirtemem. Dava sürecine göre tedbir kararı kaldırılabilir.
İYİ ÇALIŞMALAR EŞİMİN ADINA KAYITLI OLAN TARLA İLE DENİZLİ İLİNDE BULUNAN DEVRETATİLLERİ TAKAS YOLU İLE 5 YIL KADAR ONCE GERCEKLEŞTİRDİK.FAKAT DEVRETATİL İNŞAATI HALEN BİTMEDİ VE TESLİM EDİLMEDİ VE BENİM ADIMA OLAN VE SATIŞI VEKALET YOLU İLE SATIŞI VERİLEN TARLANIN SATIŞINI İPTAL ETİRE BİLİRMİYİZ ŞARTLARI NEDİR H.ÇALIŞMALAR
merhaba, 4 kardeşin adına kayıtlı tapuların çıkmış olmasına rağmen kardeşlerden birinin itiraz edip tapuları bozarak araziyi tekrardan bölüştürmesi mümkün müdür ? Diğer kardeşlerin tapuların bozulmasına itiraz etme hakkı var mı ? Eğer mümkünse kız kardeşlerle birlikte toplamda 8 kardeş oldukları için bölüştürme işlemi tekrarlanırken kız kardeşlere de hak verilir mi ?
Usulüne ve prosedüre uygun miras paylaşımı yapılmış ise sonrasında dava açılması olumlu netice doğurmayabilir.
Selamun aleykum.
Biz 4 kardesiz babam 2009 da vefat etti annem sag 2 kiz 2 erkek 4 kardesiz 4 tane dairemiz var 1.5 donum cay bahcemiz var ozel bir fabrikada hissemiz.var ilk once bu mallari bolmek icin mahkemeye.gittik ben.satisini istedim digerleri anlasmak istedi hakimde uzlasin dedi bende tamam dedim kendi aramizda anlasdik sozde 2 kiza annemede hak vererek 300 bin tl lik ev dusdu oteki kardesime 120 bin tl lik daire dusdu banada 80 bin tl lik daire dusdu geri kalan degeri.abim verecekdi fakat.tapulari aldikdan sonra herkez birbirinden ayrildi. Simdi abim benim kimseye.borcum yok diyor tapulari bozdurabilirmiyim bozdurmak icin ne yapmam lazim birnevi dolandirildim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler hayirli ramazanlar. Saygilar
Hızlı bir şekilde dava açmanız gerektiğini düşünüyorum.
Tugsan bey iyi günler ben kayinvalidemin adina bir arkadasima yardim etmek amacli iyi niyet besleyerek formalite satis yaptik konut kredili 150 bin tl kredi kullanildi parayi arkadasima verdik 2014 yilinda evi gecen hafta satmak zorunda kaldik cünki 2 senedir konut kredisini kah odeyip kah ödemedi her avukata gitmek uzereyken para yatirildi evlerine 8 veya 9 defa tebligat geldi sicilleri fazlasiyla bozuldu bu zaman zarfinda nerdeyse hergün aradim rahatsiz ettim.ama nafile telefonlara bile cikmamaya basladi kayincomun dügunünü bile yapamadik ertelemek zorunda kaldik cunki düğün icin ihtiyac kredi cekemediler kisacasi cok mağdur olduk ve evi borc kadarina kelepir olmak kaydiyla acilen sattik arkadasimizin ödemedigi dönemlerde ben ödeme yapmak zorunda kaldim kaldiki oglumu dersaneden orayi ödüycem diye cikarmak zorunda kaldim vb gibi daha bi cok sey en sonunda evin satildigini duyunca arayip bizi tehdit ederek tapu iptal davası acacagini söyleyip sikayet edicekmis bundan ne gibi bi sıkıntı yasariz simdiden ilginize bilginize cok tesekkur ederim
Kişi kendi muvazaasına(hileli davranışına) dayanamaz.
Tugsan bey kolay gelsin okdr merak ediyorum ki cvbinizi iki gündür burayi izliyorum inanin benim icin cok önemli eger yardimci olabilirseniz cvp verebilirseniz cok memnun olurum sevinirim
Merhaba tuğsan bey bi konuda bilginize ihtiyacım var..Bizim 22 dekar bi tarlamız var bu tarlayı biz 20 seneyi aşkın işliyoruz bu tarlanın 1/2 si bizim üzerimize 1/2 si bi şahısın üzerine şahısın ismi var soy ismi bile yok bizde tapu iptal ve tapu tescil davası açtık zilyetliğe dayalı..tarla 3 ay ilanda kaldı dava gereği kimse itiraz etmedi şuan keşif aşamasında tarlada keşif yapılacak şahit istediler bu sırada şahitler dinlecek.bundan sonra ne gibi bir süreç işler..Tşk.
iPhone’umdan gönderildi
Tugsan bey inanin anlamadim acabilirmisiniz mümkünse cvbiniz icin tekrar tekrar tesekkurederim
Merhaba
Beş yıl önce mütahitten aldıgım daire tapusunu alamadan icra yolu ile arsa sahibinin hissedarlarina kaldı.Bende birbucuk yıl önce hissedarlardan birinin hissesini aldim.1/4 hisseyi.Diger hissedarlar tapu iptal davasi acabilir mi açarlarsa sonuç alabilirler mi?
Teşekkürler
S.a.
Merhabalar
iki arazimin arasında dere var görünüyor fakat 1987den beri böyle bir şey yok, kesin. Medeni Kanunun 713.maddesi ile adıma bu aradaki kuru dere yatağının tescil edilmesi (2dönüm değeri 40bin tl) TAPU TESCİL DAVASI ortalama kabaca, (Tekirdağ Saray ilçesinde) ne kadar sürer, Avukatlık maliyeti ne kadar ortalama, kabaca TEŞEKKÜRLER
Avukatlık hizmetlerimiz ve ücretleri ile ilgili talepleriniz için çalışma saatlerimiz içerisinde iletişim sekmesinde bulunan bilgilerimizden bize ulaşınız.
merhaba
babalarından X ve Y lere kalan yerlerin bunların ölümlerinden sonra çocuklarına kaldığı kadastro tutanağında belirtiliyor (1993 veya 1994 yıllarında). aynı şekilde tapuda da var. X’in oğlu ahmet Ynin kızı ayşe gibi. ancak oran/hisse yazmıyor. sadece adları yazıyor. 2014 yılında Y’nin kızı ayşe veraset ilamı alıyor ve alırken oranın hepsi Y’ ye ait olarak alıyor (anlayamadık X’i ve oğlunu nasıl devre dışı bıraktı). Tapu tescil ve iptali davası açıldı. Ancak 10 yılı aştığı için zaman aşımı nedeniyle davanın iptali kararı çıktı. gerçekten tutanak ve tapu kağıtlarında isim yazarken sistemde hak olmamasının düzeltilmesi için açılan bu davada zaman aşımı söz konusumudur.
ilginiz için teşekkürler….
Dava dosyasını incelemeden bilgi veremeyiz, danışmanlık hizmeti talepleri için iletişim sekmesinde yer alan iletişim bilgilerimizden mesai saatlerimiz içerisinde bize ulaşabilirsiniz.
slm
tapumun üzerinde banka ipoteği olduğu haliyle satmıştım. satış bedelini ipoteği kaldırdığım vakit alabilecektim o şekilde konuşmuştum. şuan mevcut haliyle ipotek duruyor. satış bedelinide alabilmiş değilim. sattığım kişide bir başka şahsa satmış üçüncü bir kişiye.. şimdi ben tapu mu geri almak istiyorum tapu iptal ve tescil davası açmak istiyorum kime açmalıyım açabilir miyim
Satış bedelinin tahsiline yönelik dava süreci mümkün olabilir.
tapumu geri alma imkanım yok mudur.. bedelin tahsiline yönelik davayı kimlere yönelteceğim.. malumunuz tapuda yapılan satış sözleşmesi imzalandığı takdirde resmi senette bedelin ödendiği belirtilir ve öyle kabul edilir
Arsam 180m2 kadastroda 330m2 çıktı tapuyu değiştirebilirmiyim
Kardeşlerin 12 yıl önce aralarında paylaşıp tapularını üzerine aldıkları arazileri daha sonra kardeşlerden birinin ölmesi sonucu ölen kişinin çocukları tarafından şahit tutularak tapu iptal davası açılabilir mi açılırsa sonucu nasıl olur..
Merhaba Tuğsan Bey,
benim babam ve eniştem 20 yıl evvel bir arsa aldılar. Belediye o arsa da yol yapmak için takas teklifinde bulundu. Biz yurt dışında yaşadığımız için babam enişteme güvenerek işlemleri ona bırakmış.
Takas edilen arsada bir ek 500 metrekare ilave ediliyor ve babamdan ek masraf olarak para alıyor kendisine düşenide ödediğini iddia ediyor. Tapuyu 50/50 çıkarttırdıktan sonra aslında ek arsanın masrafını tamamen babama ödettiğı ortaya çıkıyor.
Uzun yıllardır malum “akrabalık hatırı” nedenleri yüzünden sabr etmiş ve eniştem hatasını kabul edip belki hakkı olmayandan vazgeçer diyerek yasal yollara baş vurmamış.
Bu konuda bu şartlar altında zaman aşımı bır sıkıntı olurmu ve hile nedenleri yüzünden tapu iptalı davası açmamızı önerirmisiniz?
Selamlar, Abdul
Merhaba,
Yapılan tüm işlemlere ilişkin evrakları inceleyerek hukuki yahut cezai neler yapılacağının tespiti mümkündür.
Merhaba Tuğsan Bey,
baba annem babama 1994. de 400m2 yer satmış babam üzerine ev yapmıs babam ve baba annem vefat ettiler tapu babamın varislerine intikal etti şimdi amcalarımdan biri tapu iptal davası acmak istiyor babamın diğer kardeşleri birsey istemiyor sizce sonuç nasıl olur kazanırsa babamın zamanında ödediği para ne olur veya bu davaya karşı nasıl bir yol izlemeliyiz şimdiden teşekkürler
Açılmamış bir davaya karşı izlenecek en iyi yol uzlaşmadır. Amcanızla aile içi uzlaşmayı deneyin. Şayet uzlaşamıyorsanız ve dava açıldı ise konu ile aktif olarak ilgilenen bir avukat tutmalısınız. Zira dava sizin adınıza riskli bir dava olacaktır.
slm bir kişi birine vekalet verse noterden taşınmaz mülkiyet satışı için vekaleti veren şahıs aradan 5 yıl geçtikten sonra tapu iptal davası açarsa sonuçları nasıl olur bu vekaleti inşaat yapım sözleşmesi çerçevesinde vermiş olup kat ittifakından sonra kullanılmak üzere bagımsız bölümler olarak verrilmiş inşatın yapılması bitmeyerek bina belediye tarafından yıkılmış olup inşatı yapan firmayla vekaleti verdigi kişinin resmi hiç bir baglantısı yoktur inşaatla ilgili olarak resmi baglantısı yoktur ama vekaletı veren arsa sahıbı nın vekil tayin ettigi kişi inşaat firması sahıbının kardeşi olup 6 yıl önce satışı yapılmış olan taşınmazı alan kişi 5 yıl sonra 3 şahsa satmıştır 3 şahsa tapu iptal davası açılmıştir bu olabilirmi bu tapuyu iptal ettirebirirlermi şimdiden çok tsk ederim saygılarımla
Açılmış davalarda dava dosyasını incelemek suretiyle detaylı bilgi verebiliyoruz. Bu kapsamda danışmanlık hizmeti talebiniz olduğu takdirde iletişim bilgilerimizden irtibata geçebilirsiniz.
Tugsan bey, dedem 19mart 1997 de vefat etti ve ikigün önce öğrendik, ölmwden 13 gün önce 6mart 1997de evinin satışını yapmış ve bu evi satın alan kişi 31aralık1998 de amcama geri satmış, bu işleme ilişkin iptal için dava açabilirmiyiz, şimdiden teşekkür ederim
Sayin Tuğsan bey. Esim bankadan kullanmış olduğum ticari krediye kefil oldu.Fakat ödeme güçlüğü içine dustuk ve krediyi odeyemiyoruz.Bankada teminat olarak iki gayrimenkulum var fakat borcu kapatmaz. Eşimin bir gayrimenkulü önceden banka ipotekliydi fakat ben gayrımenkul değişikliği yaparak bankadan eşime ait gayrimenkulü fek ettirdim ve yakın zamandada sattık. İcralık olmadik ama olmak üzereyim. İleride banka eşimin sattığı gayrimenkul için tasarrufu iptal davası acabilirmi
Merhabalar babama ait bir tapu ile ilgili bir sorum olacaktı. Koyde oturduğunuz ev ve önündeki Bahçe tapulama islemi yapılırken ev babamın adına onundeki Bahçe babamın dayisinin adına tam evin önündeki kısım ise küs olduğumuz akrabamiz ve komşumuza yol olarak bırakılmış. Yol birakilan komşumuz evinin önünden Ana yol geçmekte ve evin önünde yol olarak kullanabilecekleri kendilerine ait bir bahçeleri bulunmakta tapu işleminde memuru yönlendiren köy Azası aynı zamanda bilirkişi komşumuz evin bulunduğu arsa zamanında büyük dedem tarafından Babaanne me ondanda babama verilmiş tabi o zamanlar tapu olmadığı için yazılı kanıt yok sadece Babaanne m ve kardeşlerinin sözlü ifadesi var . Bırakılan yoldan bizim 2 ay önce haberimiz oldu bu yolun kaldırılması ve tapunun düzeltilmesi için ne yapmamız lazım ve davayı şahsa mi kuruma mi almamız lazım sizce sonuç ne olur kazanirmiyiz
Üstadım, tapu devrini yaptık ama halen satış bedelini tahsil edebilmiş değiliz alıcıdan.. Bedel tutarında fatura kestik karşılığında.. Yine ilamsız icra takibi başlattık ekinde fatura ile birlikte .. Borçlu alıcı takibe itiraz etti ve ödemeye yanaşmıyor… Simdi öğrenmek istediğim şudur; bedelin tarafımıza ödenmediği gerekçesiyle tapu iptali ve adımıza tesciline yönelik dava acabilirmiyiz acaba ikame olurmu, ne tur delil ikame edebiliriz tapunun mülkiyetini geri kazanmak icin.. Cevaplarsanız sevinirim
Satış sözleşmenizi incelemek gerekli. İcra takibi açısından ise itiraz nedeniyle itirazın kaldırılması veya itirazın iptali davası yolunu izlemelisiniz.
merhaba avukat bey babamız trabzondan bayburta göçtüğü için trabzonda köyümüzde olan arazilerimiz kadastro geçerken amcamızın oğlu tarafından ilk önce kendi üzerine daha sonra babasının üzerine tescil edilmiş, ve babada bu işi yapan amcaoğluda öldüler.ve tapu tescili yapılalı 20 yıldan fazla oldu geride çocukları ve diğer hak sahibi kardeşleri var bu hatayı düzeltin dedik ama dinletemedik dava açılsa tapu iptali gerçekleşme ihtimali varmı.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim…
Mücahit Bey,
Sağlıklı bilgi için elinizdeki evrakları incelemek gerekecektir.
Merhaba Tugsan bey.Hazine ve Ormanin açmış olduğu tapu iptal ve tescil davasında hazine ve ormanin yanında davaya feri müdahil olarak katilmama karar verildi.ben zilliyetlikten dolayı hak talep ediliyorum.Hazine ve Ormanin davayı kazanmasi durumunda bende hak sahibi olurmuyum.
Habibler Gaziosmanpasa da babamizdan kalma 1800m2 ve uzerinde 1 gece kondu, 800m2 imalathane olan yerimiz mevcut. Zamaninda babamiz orayi muhtar tapusu ile almis ve 36 yildir duzenli vergisini odemekteyiz. Bahsettigim bu yerin resmi tapusunu almak icin dava acabilirmiyiz. Tesekkurler.
Bahsettiğiniz yer anladığım kadarıyla kamu arazisi niteliğinde. Dönemsel olarak düzenlemeler yapılıyor(2B arazilerinde olduğu gibi) takibini yapmalısınız. Dava süreci için araştırma yapmak gerekli zilyetliğiniz ile ilgili.
5 hissedar babadan kalan zeytinliği üzerine geçirmemişler.ben hissedarlardan birinin hissesini noter kanalıyla satın alabilirmiyim. bu bana ileride sorun yaratır mı. ayrıca tapuyu nasıl alabilirim.
Mütehatin yazılı ve sözlü beyanında evi ıkıbın tl karşılığında c. hakan yıldırıma satıığını tapuyu vermiş olduğu N. avcı ile uzun süredir faizle para alışveriş yaptığını bu para alışverişinden dolayı mütehatin kambiyo defterinde belgeler bulubduğunu buranın tapusunu faizle aldığı para karşılığında teminat olarak verdiğini tapuyu verdiğini ikibin tl.borcu olduğunu bu dairenin tapusunu cem hakan yıldırıma vermek üzereistediğinde faize para verdiği paraya karşılık faiz almaya devam ettiği için hallederiz diyerek geçiştirdiğini bu arada mütehatin trafik kazası yaparak mütehatin inşattan uzak kalmasını fırsat bilen yanında yıllarca ağaç işlerini yapan kişinin inşaatasahiplendiğini ve mütehati dışladığını bunu fırsat bilen ikibin tl karşolığında tarşılığı almış olduğu tapuya istinaden tapuyu sahiplenmeye kalktığını inşaata haziran ayında inşaatNa tamam(eksik iken) kendi dairemizi dairemizi tamamlandırarak içinde oturmaya başlamasına rağmen evi alan kişi tarafından müdahale edilmediği kasıtlı olarak 2 sene sonra müdahalede bulunduğu bitirip inşaatı tamamlayarak evimde oturmaya başladığımda müdahalede bulunmuş olsaydı tapusu verilmemiş başka dairelerin birinin alınmasına engel olduğu haksız kazanç ile hileli bir şekilde daireyi elde etmeye çalışmıştır Necmettin avcının tapuyu alması arasında zaman farkı bulunmaktadır.
taşınmaz büyün resmi prosedürler gerçekleştirilerek usulüne uygun olarak alınmakta ancak alınan taşınmazda patdaşların vekalet verdiği kişi paraları dağıtmamış bu yüzden paydaş tapu iptalini yapmak istiyor acaba yapa bilirmi yapar ise tapuda yazılmış olan ücreti ben alamayacak mıyım geri
Merhabalar bartında 2000 yılında rahmetli olan dedemden kalan arazileri dedem vefat ettikten sonra dayım 2009 yılında tapuya kendi adına kaydettirdi Anaannem annem ve iki teyzemi hakları olan mirastan yoksun bıraktı nerede ve nasıl hakkımızı aramamız gerekiyor değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim bu arada dayım tek erkek mirasçı
noter nufus kütüğüne bakmadan (nufus kütüğünde mirasçı olarak kaydı yok)kişiye sahte bir veraset ilamılamı veriyor bu kişide kardeşimin annesinden miras kalan malını tapuda üzerine tescil ettirerek yine tapuda satışını yapıyor noterin yaptığı bu suça tapu müdürlüğü de iştirak etmiş oluyor.oysa 2644sayılı tapu kanununun üçüncü maddesine ek birinci maddesine tapu müdürlüğü uymuş olsaydı bu işlemi yapmaması gerekirdi.bu konuda 2014yılında dava açtım dava devam ediyor.şimdi bu kurumların yaptığı hata yüzünden otuzbin lira maddi ve manevi zarara uğratıldım.benim bu zararımı kim karşılayacak üç parça malım şu anda elimden gitmiş vaziyette bu kurumların yaptığı yanlış işlem yüzünden.saygılarımla
48 yıl önce noter satış sözleşmesiyle tapulu arazi tarafımzca satın alınmış ancak tapu devri yapılmamıştır şimdı satan şahsın varisleri bu arazinin kendilerinin olduğunu beyanla geri almak istiyorlar aradan geçen sürede tapu sahipleri adına 2 kez kadastro geçmiş bu konuda ne yapmamız gerekli bilgi verirmisiniz
Merhaba Tuğsan Bey, 2 sene önce, 50.000 tl ye,belediye rayiç bedeli olan 27.000 tl gösterip vekaletle ev aldım.Vekalet veren kişi yurt dışındaki bir ev satışı için genel vekalet verdiği için, vekil 3 dairesini satmış. Sonuncusunu ben almışım. Ben evi internet ilanı vasıtası ile bir emlakcıdan aldım.Ne vekili ne de emlakcıyı tanımıyorum. Ev 40 yıllık olduğundan ev kredsi çekemedim, bireysel kredi çektim ve emlakçının huzurunda, tapuda parayı elden verim. Düşük bedeli delil gösterip tapu iptal davası açtılar. Şahitler dinlendi, keşif yapıldı ve satış tarihi için bilirkişi raporu 100.000 tl değer çıkardı. Benim için tanıklık yapan kişi aynı zamanda müteahit ve o çevrede büyüdüğünden , bilirkişi raporundaki değerin çok yüksek olduğuna, benim gerçekten o zamanki piyasa değerinden aldığıma dair şahitlik yaptı. Mahkeme yeni keşif için gün verdi. Ben bu durumda ne yapabilirim, tanığın beyanı ne kadar bağlayıcıdır, ben iyi niyetli olduğumu nasıl delillendirebilirm. Teşekkürler
Tuğsan bey mrb Alibeyköy mahallesinde vergili üzerinde gecekondu olan bir yer bütün kayıtlarda babaannem üzerine gözüküyor elimizde gerekli evraklarda bulunmakta kentsel dönüşüm girince tek hak sahibi halam gibi gösterilerek evi onun üstüne yapıolar babamın ve diğer hak sahiplerinin ne yapması gerekir yardımcı olabilirseniz sevinirim ve şu an halam hayatta değil verasetçileri var tşkler kolay gelsin
iyi günler.Bizim tapu tescil ile ilgili bir mahkememiz bizim lehimize sonuçlandı.Bunun tapu tescil işlemi için belediyeden konut la ilgili rayiç bedel evrakı alarak tapuya gitmemiz söylendi.Fakat karşı tarafın belediye ye emlak borcu olduğu için borcu ödemeden rayiç bedel evrakı alamıyoruz. Mahkeme kararı olduğu için rayiç bedel evrakı olmadan tapu tescil işlemi yaptırabilirmiyiz..ayrıca tescil işlemi yaptırmazsak karşı taraf mahkeme karı olmasına rağmen konutu başkasına satabilirmi
tarlam kamulaştırıldı itiraz ettim ama avukatım pek ümit vermiyor alanı üzerine fabrika yapılacağı söylendi şimdide şovrum yapılacağı söyleniyor benden çok ucuza aldılar karşısında villalar var villa yapımına verseydim milyoner olacaktım tarla parasına gidiyor ki oradakilerin onda biri civarına benim sorum bana ait mülkün devletin başkasına satmak için kamulaştırması yasal mı ve fiyatı en azından nasıl arttırılır
Bedel yükseltme yahut takas işlemleri için kamulaştırma işlemine ve bedeline karşı itiraz ve dava prosedürlerini izlemelisiniz.
Merhaba Tuğsan bey benim bir sorum olacak 6 kardeşin hisseli 130 m2 arsası var müteahhit satın almak istiyor fakat değerinin altında rakam veriyor 3 kardeş satmak istiyor. Diğer 3 kardeş satmak istemiyor bedelini istiyor. Müteahhit ise dava açar arsayı elinizden mahkeme yolu ile alırım demiş. Biz asıl bedelinden satmak için ne yapmalıyız ve müteahhitin her hangi bir yaptırımı olabilir mi? Teşekkürler
Merhaba Tuğsan Bey,
Memlekette tanıdığım ve acıdığım yaşlı bir teyze vardı. Yalnız yaşardı bir barakada. Sefil halde. Bugün beni tanısa, yarın hatırlamazdı. Hafızası çok zayıftı. Eşi yıllar önce vefat etmiş, çoluğu çocuğu da yoktu, kimsesizdi. Kendisi de 85-90 yaşında vefat etmiş, sefil ve acınası barakasında. 😔Köylüler cenazesini kaldırmış sağolsunlar. Muhtar bu teyzenin üstüne kayıtlı taşınmazlar olduğunu biliyormuş. Biraz sorup soruşturunca, resmi mirasçısı olmayan biri tarafından ölümünden yaklaşık 5 yıl önce, komik denecek kadar düşük fiyatlarla taşınmazların satın alındığı anlaşılmış. Hatta eminim ki o para bile verilmemiştir eline. Okuma yazması da yoktu teyzenin. Muhtar, durumu teyzenin il dışında yaşayan 90 yaşındaki abisine bildirmiş, resmi mirasçısı odur, bilsin diye. Bu yaşlı amca da “Yavrum benim okuma yazmam yok, kağıt kürek bilmem. Miras kalan tarlayı alsam, sürecek takatim yok. Bunun için oraya gelmeye bile gücüm yetmez.” deyip el çekmiş bu işten. Ama rahmetli teyzenin yaşlılığından, cahilliğinden, yalnızlığından istifade ederek elindeki malları satın alan kişi, bizleri (kamuoyunu) son derece rahatsız etmiştir. Satın alan kişiye tapu iptal davası açmamız mümkün mü, rahmetli teyze ile kan bağı olmayan, mirasçısı da olmayan bizler kamu adına davacı olabilir miyiz? Şayet başarılı olunursa, bıraktığı tarlalar abisi olan 90 yaşındaki amcaya verilsin ya da hiç olmazsa kamulaştırılsın istiyoruz. Ne dersiniz, nasıl bir yol izlemeliyiz?
Merhaba Tuğsan bey .
Bizim ikamet ettiğimiz evi bundan yıllar önce babam satın almış fakat tapuda bu satışı tescil ettirmemiş o dönemin aklı ile . senelerdir oturduğumuz ev kamulaştırıldı bu sebeple evin tapuda bize ait olmadığını öğrendim .Tapuda malik olarak görünen kişi rahmet etmiş 3 çocuğu mirasçı olarak görünüyor . çocukları ile iletişime geçtim . 2 si hakkın varlığını kabul ettiler ve vekalet verdiler tapuda düzeltmeye gitmem için fakat 3. mirasçı da ölmüş ve onunda eşi ve 2 çocuğu mirasçı görünüyor , eşi ile iletişime geçtim hak iddia etti ve tapuda yapılacak değişikliğe razı olmadı . bu durumda ne yapabilirim ? taşınmazın bulunduğu yerde ki asliye hukuk mahkemesinde tescile zorlama davası açabilir miyim veya olağan-olağanüstü zaman itibari ile kazanma durumunu ileri sürerek dava açabilir miyim ? şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
Benım avlumun icinde %50 adıma tapulu %50 maliye adına tapulu olmak üzere 2 parsel vardı bu iki parselide yıllardır kullanmaktaydım fakat tarafıma hıcbır tebligat bıldır yapılmadan maliye adına olan parselı devlet baska bı sahsa satmıs sımdı o kısı benım avlumu bölmeye kalkıyo hıcbır sekılde uzlasmaya yanasmıyo üstelık benım tapulu yerımınde yolu kapanıyo ben bu arsanın tapusunu nasıl ala bılırım
Tugsan bey, dedem 19 mart 1997 de vefat etti ve ikigün önce öğrendik, ölmeden 13 gün önce 6 mart 1997de evinin satışını yapmış ve bu evi satın alan kişi 31aralık 1998 de amcama geri satmış, bu işleme ilişkin iptal için dava açabilirmiyiz, şimdiden teşekkür ederim
Müteahitten daire satın aldım. Bedelini ödedim. Kat irtifaklı tapum var henüz iskan olmadı. Tapuya gittiğimde benim dairemin ve aynı binada bir kaç dairenin tapusunda şerh varmış tapu iptal davası açılmış. Toprak sahibi ile müteahhit arasında anlaşmazlıktan dolayı sanırım. Bu davanın toprak sahibi adına kazanılması benim tapumu iptal ettirir mi. Şimdiden yapabileceğim bir şeyler var mı. Ne yapmam gerekir. İlgilenirseniz sevinirim.
Iyi günler. 1700 m2 bir arsam var. Bu arsanin 120 m2 hisseli baskasi adina. Bu arsanin 120 m2 baskasi adina kayitli ama bu kisi kayip. Ölüp ölmedigi belli degil mirascilarida yok. Bu durumda tapu tescil davasi mi acilmali. Davali kim olarak gosterilmeli? Hazineye mi dava acilmali? Bilgilendirirseniz sevinirim
İyi günler. Sorun tapu sözleşmesiyle ilgili 1988 satış sözleşmesiyle şu anki sahiplerinden alınan bir arazim var.Satış sözleşmesi elimde ancak arazi o dönemde orman müdürlüğüyle davalık oldugu için ve davada devam ettiği için tapu verilememiş.Sadece taraflar arasında satış sözleşmesi yapılmış.Dava sonuçlarınca tapu bizim satın aldığımız adama çıkmıştır. Tapu sahibi bizimle iletişime geçmiş ama ulaşamamıştır.ilerleyen yıllarda tapu sahibi vefat etmiş ve arazi veraset sahiplerine verilmiştir.Arazi hala hayatta bulunan ve bizi arayıp tabunuzu kendi üstünüze alın diyen adamda bu arazinin bize dönme ihtimali var mı dır ? Nasıl bir dava açabiliriz bilgilendirirseniz sevinirim .
Tuğsan bey mrb babamın bir arazisi var 2009 yılında tescil oldu önceden tapusu yoktu biz oraya fidan dikip yetişdirdik fakat arazi üzerineDSİ içme suyu göleti yaptı ve orayı istimlak etti araziye 361 binlira ödedi bu paranın 149 binlirası kapama bahçe ceviz ömürde değer ve 108 bin lirasıda projeli yaptığım kuşburnu fidanları için bizim sorunumuz babamın kardeşleri bizimde hakkımız var diye bizi mahkemeye vermeye çalışıyolar araziyi 30 yıldır biz ekiyoruz önceden dedemin miş ama babamın kardeşleri hiç ilgilenmemiş zaten gelir getirecek bir arazi de değildi biz fidan dikip baraj gelince değerlendi benim sizden isteğim babamın kardeşleri bizi ne diye mahkemeye verebilirler herhangi bir hak idda edebilirler mi fidan
İyi günler 1956 yılında tapusu alınmış 1 tarla vasfındakı arazi arazi sahibi Anneanne isim x tapu senedi sahibinin Anne ismide x isim benzerliginden şahıs ismini tapu senedinde sade ismi yazılı soyadı yok Anneannenin veraset ilamındada şahsın ölümünden dolayıçocuklarının isimleri geciyor tapu sahibinin anne x baba ismi ayrı anneanne ile kızı aynı köylü baba isimleri ayrı arazi anneannenin köyünde anneannenin diger mirascıları nasıl hak sahibi olabilir tapu müdürlügüne anneannenin veraseti ile muracat yapılsa hata düzeltilirmi ? zaman aşımına ugrarmı cevabınıza teşekkür ederim
Iyi akşamlar tugsan bey benim size devam etmekte olan bir dava konusunda bir sorum olacak. Mudafim yok kendi davama giriyorum. şimdi 1967 yılında dört musterekli bir tapu var … a mahallesine kayitli ama aynı zamanda b mahallesinin tam sınırında … b mahallesine 1981 yilinda kadastro girdiğinde haberimiz olmadan müşterek ortaklardan 2 şi gidip aynı zemine (dört müşterek ortağın kullanım alani olan arsaya ) bu kez iki tapu çıkarıyorlar biri diğerinin biride benim hissemi kendi adlarina kadastro dan satış yolu ile aslında dört kisinin müşterek ortaklığına dayanan zeminin üzerine ifraz edip ikisi kendi adlarina tescil etmisler …
Yani var olan bir ayni hak üzerinde yolsuzluk tescili soz konusu… şimdi ben bu yolsuzluğu 2015 yılında fark ettim ve asliye hukuka dava açtım. Bizim ortak tapumuz 4 musterekli a mahallesinde tapudada görünüyor aktif … onlarin da isimleri bu tapuda mevcut… ama aynı zamanda bu zemin uzerinde b mahallesine kayitli iki mustereg ortaklarin ifraz edilmis tapularida mevcut .. bunlarin avukatı ısrarla hak düşürücü süreden bahsediyor … 12 madde 3 fıkra. .. şimdi benim size sormak istediğim şey bu hak düşürücü sure bizide kapsarmi .. bilgi verirseniz çok sevinirim… şimdiden teşekkürler
Merhaba iyi günler..1999 yılında bir ev aldık, sözleşmelerimiz dekontlarımız bulunmaktadır. borcun hepsini ödedik 99 yılında. Fakat sözleşme yaptığımız kişi tapuyu bize vermedi. Adam öldü oğlu ve ortağı olan kardeşi hayatta. Halen tapumuz yok.
Zaten evi aldığımız Kemal adındakiş şahıs o binada hep hilakarlık yapmış 1 evi 2 kişiye satmış bunun gibi sorunlar vardır. ben oraya cok para ödedim ne yapabilirim. Dava uğruna kaybedecğim parayı önemsemiyorum. Bir çıkar yol gösterin..
İyi akşamlar arsamızı tapuda deverettik karşı taraf borcunu odeyip kalan üstünü nakit ödeyecekti sözünde durmadı avukatta sözleşmede yaptık ne borcu ödedi nede verilen sürede borcunu ödemedi bizde tapu iptal davası açtık 2 sene oldu hala sonuçlanmadı adres tesbikatı yapılamadığı için dava atıyormuş böle nereye kadar daha uzar lehimize sonuçlanırmı
Dava dosyanızın güncel fotokopisi ile hukuki danışma hizmetimiz bakımından ofis telefonumuzdan randevu alabilirsiniz.
Daha önce kadastro tespitinde bulunan bir kadastro teknisyeni, aynı bölgede açılmış kadastro davalarında (örneğin tapu iptal , tespit vb) bilirkişi olarak görev yapabilir mi? Bu hakimin yetkisinde midir? Bununla ilgili kanunlarda bir husus var mıdır? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Doç. Dr. Abdurrahman Geymen
MERHABALAR,
SORUM ŞU;BABAM EVİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ VE ANNE BABASINDAN KALAN ARSADA PAYI OLDUĞU ÜİÇİN KAT ATMA HAKKI VARDI.FAKAT O ARSANIN KAT SAYISI BELLİYDİ VE ORAYA YAPAMADI.ANCAK YAPAN MÜTEAHHİTE VERİLEN BİR PARA VARDI.BU YER ÜSKÜDARDA.BURAYA YAPAMAYACAĞI İÇİN KAT HAKKI OLMADIĞINDAN,SAMANDIRADA AMCAMIN ARSASININ ÜSTÜNE TEMEL MASRAFINIDA ÖDEYEREK KAT ATTI.ZATEN GİRİŞ KAT OLACAKTI DAİREMİZ.AMCAM BABAMA İKİNCİ KATI YAP ORAYA CIK DEDI VE O ŞEKİLDE DE OLDU.KISACA ARSA AMCAMIN AMA TEMELDE,GİRİŞ KAT VE IKINCI KAT BİZİM PARAMIZLA YAPILDI.ZATEN AMCAM BABAANNEMLE BİR YAŞIYOR.BİR ÇALIŞIYOR.HERŞEYI BİR YAPIYORLARDI.YANİ BAKILDIGINDA BABAANNEMDEN DOLAYIDA ONUN BİR ÇOK MALINDA HAKKIMIZ VAR.VE ŞİMDİ EVİMİZ MUTEAHHİTE VERİLDİ.ŞİMDİ BİZİM NORMALINDE ALMAMIZ GEREK HAKLAR VAR.AMCAM BİR VERECEGİNİ Kİ BI DAİRE OLARAK VERECEKMİŞ,NORMALDE EVİMİZ 135 MT KARE BİR EVDİ.ŞİMDİ İSE NEREDEYSE YARISINI ALICAZ.BİZ BU ŞEKILDE DAVA ACABILIRMIYIZ,ŞAHİTLERLE BİRLİKTE,KAZANMA SANSIMIZ NEDİR.BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.İYİ ÇALISMALAR..
Sorunuz ve mevcut olay detaylı ve kapsamlı olduğundan bu şekilde değerlendirmemiz mümkün değildir. Talebiniz var ise ofis telefonumuzdan hukuki danışma için randevu alabilirsiniz.
Iyi günler. Benimde bi sorum olacaktı yaklaşık 40 yıldır ikamet ettiğimiz ewin tapusu var ama maligin nüfusa kaydı yok ve hiç bir yakini da yok. Yaklaşık olarakda yine 40 yıl önce vefat etti. Hiç bo dava açmadık. Tescili için ne yapmalıyız .
Teşekürler iyi calismalar
Iyi günler. Benimde bi sorum olacaktı yaklaşık 40 yıldır ikamet ettiğimiz ewin tapusu var ama maligin nüfusa kaydı yok ve hiç bir yakini da yok. Yaklaşık olarakda yine 40 yıl önce vefat etti. Hiç bo dava açmadık. Tescili için ne yapmalıyız .
Teşekürler iyi calismalar
iyi günler.satış vaadi sözleşmesi ile mahkemeye tapu iptal tescil davası açıldı.avukatım görevi kötüye kullanarak davadan feragat etti .harcı talep etmiş fakat davaya müdahil bir alacaklı parayı haczetmiş.(yani işe yaramamış)avukatın lisansı iptal edildi ve şu anda ağır cezada bu konu ile yargılanıyor.davadan feragat edilmesi vekaleti kötüye kullanma ile ilgili olduğu için tekrar dava açılabilirrmi ? satış vaadi sözleşmesindeki zaman aşımı olan 10 yıl burada geçerlimi ?
Öncelikle gerçekten üzücü bir durum. Hukuk ve adalet adına cübbe giyen insanların bu tür işlemleri yapabilmesi gerçekten çok daha acı verici.
Tüm dosyaları incelemeden görüş belirtmek yanlış hukuki aksiyon almanıza sebep olabilir, bu nedenle dava dosyalarının güncel suretleriyle hukuki destek almanızı tavsiye ederim.
muris muvazaası sebebiyle tapu iptali ve tescili davasını yönelteceğimiz kişilerin veraset ilamı almamış olmasının bir önemi var mıdır ? eğer gerekli ise aynı dava ile birlikte yetki isteyip davalı yan için de veraset ilamı verilmesini mi itemeliyiz?
Merhaba biz 9 kardeşiz babamın üzerine 4 katlı bir bina var ve bu binanın kat mülkiyeti yok sadece binanın olduğu arsanın tapusu var 3 erkek kardeşimiz bizden mal kaçırarak arsayı satışa çıkaracaklardı biz de bilgimiz olmadan satılmaması için ihtiyati tedbir kararı koydurduk ancak avukat aynı zamanda tapu iptal davası da açmış.bu arsanın icra yoluyla öldü fiyatına satılmasına neden olur mu yardımcı olursanız seviniriz
babamların köyünde annemin arazisi var , babam kendi kardeşleri ile aralarında tapu tescil işlemi yapacak ..yapılacak arazilerle
annemin arazisi yan yana olup babam annemden vekalet istiyor.TAPU TESCİL İŞLEMLERİNİN yapabilmesi için ..annemin üstüne direkt tapu var fakat babmların kardeşler arasında arazilerin hiçbiri kendi şahış tapusu değil hepsi anne ve baba öldükten sonra hisseli tapu
vereceğimiz vekalet bize bir zarar verirmi
MERHABA KOLAY GELSİN TUGSAN BEY,BABAMLA AMCAM ORTAK BİR ARSA ALIYORLAR VE BABAM AMCAMA GUVENİP TAPUYU AMCAMIN ÜSTÜNE YAPTIRIYORLAR.ACABA DAVA AÇSAK TANIKLARLA İSPAT EDEBİLİRMİYİZ?
Tanık tek başına yeterli gelmeyebilir. O nedenle ödeme yaptığınıza ilişkin banka kayıtlarını da kullanabilirsiniz, şayet ödemeyi bankadan yaptıysanız.
Noter mirasçı olmayan bir kişiye veraset ilamı veriyor.bu kişide esas mirasçı olan kişinin malını tapuda üzerine tescil ettirerek bir başkasına satıyor mal sahibi noter yüzünden malından oluyor.dava açma gücü olmadığı için malı elinden gidiyor.peki avukat bey söylermisin bu noterlere ne kadar güveneceğiz. seninde malın bir gün bu sahtekar noterler tarafından dolandırılıcolarla birlik olup satılırsa hiç şaşma noterlere verilen bu yetki zizce iyimi oldu kaybolan vatandaş malını kim geri getirecek.bu noterin yaptığı ahlajsızlık değilmi.bunu ancak yapsa yapsa Fetocular yapar.
Suç duyurusunda bulunmalısınız. Hukuken ilgilisi olmayan bir kişi ile hukuka aykırı işlem ve eylem yapıldı ise bu durum noter açısından Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma sebebidir.
Sayın Avukat bey size 23,Ekim.2016 tarihinde sormuş olduğum soruya hala bir cevap alamadım.bakıyorum sorulan sorulara cevap vermiyorsunuz neden.Teşekkür ederim.
Günde yaklaşık 100′ ün üzerinde soru geldiğini ve bizim de insanlara yardım etmeye çalışmak haricinde avukatlık mesleğimizi ve işimizi yapmamız gerektiğini düşünürsek her soruyu yanıtlayamıyor oluşumuzu anlayışla karşılamalısınız. Sadece iyiniyetle yardım etmeye çalışan insanlara hesap sorar gibi “Neden?” diyerek insanları yardımcı olma düşüncesinden soğutmamalısınız. Sizce neden olabilir? Tanımadığımız binlerce kişinin sorusuna cevap verirken sizinkine yoğunluktan cevap verilmediyse size kastımız mı olabilir? Ayrıca cevap vermek zorunda değiliz öncelikle bunu biliniz. Buna rağmen karşılıksız olarak yardım etmek için de ekstra zaman ve emek harcıyoruz.
Yorumlardan sorulan sorular ve yanıtlarımız için beklediğimiz sadece kuru bir teşekkür, fayda sağlanıyorsa bir hayır duası.
Alzehmer hastasi bir halam var bakima muhtac kardrsleri bakmiyor evini benim uzerime tapulamak istiyor bende olene kadar ona bakacagim öldukten sonra evi bendrn alabilirler mi ( alzehmer hastasi oldugu icin )
Merhaba, annem kız kardeşime vekalet vermişti. Fakat kız kardeşim bunu kötüye kullanıp bazı arsaları annem yaşarken ondan habersiz sattı. Annem 80 yaşındaydı öldüğünde. Satışı da ölmeden 6 ay önce yapıyor. Paraları da kendisi aldı. Biz bunu annem öldükten sonra öğrendik satış yaptığını. Sormak istediğim hakkımı almak için tapu iptal davası açsam kazanır mıyım? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar…
Merhaba Tuğsan Bey,
%80 i bitmiş bir daireyi bir kısmı peşin bir kısmı banka kredisi ile satın aldım. Banka avukatı ile tapu devri yaptık ve ekspertiz incelemesinden geçti dairemiz. Sorunum şu şekilde;
18.01.2017 tarihinde tapuyu kendi üstümüze devrettik. Lakin bugün tapu durumuma baktığımda evim üzerinde 08.02.2017 tarihli ihtiyadi tedbir bulunmakta olduğunu gördüm. Dava dosyamızı gördüm. Dosyada müteahhit ile toprak sahibi arasındaki ilk noter sözleşmesinde satın aldığım daire toprak sahibinin olarak görünüyor. Lakin müteahhit toprak sahibinin başka daireler istediğini bu dairelerden vazgeçtiğini söylemiş dilekçesinde. Şuan 4 dairede tedbir görünmekte. Bu bilgilere göre,
Hak kaybımızı önleyebilir miyiz, nasıl önleriz.
çok sağolun.
Suat Bey,
Açılmış dava dosyasını incelemeden net bir fikir beyan etmem mümkün değildir.
Merhaba,
Baba, evini Ahmet adlı çocuğuna satış göstermiş. Sonradan geri almak istemiş ancak geri alamıyor.
Mehmet adlı diğer çocuğu vefattan sonra tenkis davası açmak istiyor.
Davanın hızlı sonuçlanması için, sağlığında Babadan bu satışın aslında göstermelik olduğuna dair bir yazı alması mahkemede dikkate alınır mı?
Yada, böyle bir yazıya gerek yok mu?
Şartları oluştuğu takdirde bahsettiğiniz kapsamda bir yazıya gerek yoktur, ancak dava hazırlığında incelenerek dava stratejisine göre kullanılabilir.
Merhaba köyümüzden kadostra geçmiş olup tapu tescilleri yapılırken şahszımıza ait olan yerler komşularımız tarafından üzerlerine geçirilmiştir. Bu durumda tapu iptal ve tescil davası mı açmamız gerekiyor ayrıca nasıl bir dilekçe yazmamız lazım yardımzı olurmusunuz bu konuda
Bayram Bey,
Kadastro tarihi itibarıyla ilgili belgeleri edinmeli konu ile ilgili tanıkların bulunup bulunmadığı gibi hususları da belirleyerek bir avukat ile yüz yüze görüşmelisiniz.
Merhaba,
Söz konusu evin % 50 hissesi babaya aitti ve şimdi Ahmet adlı oğluna satış gösterilmiş durumda. Vefattan sonra Mehmet adlı oğlu davayı alabilmesi için, hangi belgeleri bilgileri toplaması gerekir? Teşekkürler
Satış işlemi muvazaalı ise bedel ödenmemiştir ve burada satış işlemi nedeniyle bedelin ödendiği karşı tarafça ispat edilmelidir. Tapu müdürlüğünden satış, bağışlama vb. hangi devir türünün gösterildiğini öğrenmeli ve dava süreci için hukuki destek almalısınız.
Merhabalar babam 1 sene önce vefat etti.Annemin mal rejiminden kaynaklı hakları sebebiyle 2002 den sonra edinilen malların yarısını alacağı ve diğer kısmın miras olarak paylaşılacağı bilgisi ne kadar doğru? Mallar annemin katkı payı düşünülmediğinden hepsi miras olarak intikal edildi bu durumda annem tapu iptal ve tescil davası mı açmalı?
Iyi gunler tuğsan bey
Ben 2003 yılında 400 m kare arsa satın aldım. Tapusu yoktu.daha sonra tapu verildi fakat 1000m den az olduğu için tapuyu 1 kişi alabilir dediler. Biz de yan arsa sahibi ile beraber tapuyu onun üstüne aldık.tapu 1663 m Kare.bunun 1176 m şu baraj yüzünden İstimlak edildi . Tapu Kadastro geçerken Geriye 352 m yeri tapu sahibinin adına vermişler benim Evimin olduğu yeri imar hazineye ayirmiş.haberim yok. Tapu sahibi benim de haberim yok diyor. Adima kayitli bir sey yok 8 yillik evim var icinde.ben tapu iptal davası açabilir miyim. Sonuç nasıl. Olur. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar avukat bey.
2014 yılında anne ve babam ayrıldı.daha sonra babam 4 kardes arasında tapuyu hem fikir olup benim üzerime verdi. Benim unutkanlık hastalığım olduğundan dolayı annem bana arsa parasını vereceğini söyleyip büyük abimin baskısıyla tapuyu annemin üzerine mart 2017 giibi yaptırdı. Ve bahaneler üretip simdi beni evden kovdu ve paramıda vermiyor .tapuyu geri alabilir miyim o süreci iptal ettirebilir miyim acaba avukat bey nasıl bir yol izlemeliyim yardımınıza ihtiyacım var unutkanlığa dair hastane raporlarım var.cevabınızı bekliyorum bir an önce
YILMAZ BEY KISACA ANLATAYIM ANNEMİN YAŞI 1933 DOGUM TARİHİ 2013 DE BİZDEN HABERSİZ DAYIMIN OGULARI HASTANEYE GÖTÜRÜP BİRGÜNLÜK RAPOR ALIP BABASINDAN KALAN BÜTÜN MALARI NOTER DEN ALMIŞLAR ANNEMEDE PARCA PARCA 55 BİNLİRA GÖDER MİŞLER BİZ BUNU BOZ DURA BİLİRMİYİZ
Annenizin vefatı sonrası dava açabilirsiniz.
4 yıl önce parasını elden teslim ederek bir daire satın aldım satın aldığım kişi paramı anlamadım diye adıma dava açmış Tapu bozulurmu
Merhaba tuğsan bey
2012 tarla satın aldık adam 2014 vefat etti ettikden bir yıl sonra mirasçıları bize dava actı mahkeme tapu iptal kararı verdi ardından biz yargıtaya ıtıraz ettik etdikten sonra yargıtay bozdu ve dava yı kazandık simdi karsı taraf yargıtaya gonderdi simdi ise burda araya yukardan parti ayagına adam sokmaya calısıyorlar içerden yasal olmayan yoldan davamı kaybedermiyim bana tarlayı satan adamla yakınen bir akrabalım yok cocukları adama bakmadı ıcın adam tarlasını sattı benim 10 yıllık birikimim o tarlaya gitti
türki cumhuriyetinin tapu huzurunda sahitler huzurunda tarlayı satın aldım ordakı memur soruyor satan kisiye paranı aldınmı diye evet diyor sahitler huzurunda bu nasıl işdir anlamadım benım babamda diyorum tarlayı satsın biz geri o adama dava acıp alalım boyle bişey nası oluyor sonuç ne olur veya neyapmam lazım bi yardımcı olursanız sevinirim iyi günler
Tapudaki paranı aldın mı sorusu devrin şekli bir parçası olup sonradan dava açılmasına engel değildir. Tapuda belediye rayiç bedelinden yüksek ancak gerçek değerinden düşük gösterilen satış bedelleri(daha az harç ödemek için) daha sonrasında mağduriyet doğurabilmektedir. Tapuda satış bedelinin tam olarak gösterilmesi ve bedelin bankadan ödenmesi bahsettiğiniz türdeki mağduriyetlerin önüne geçebilecektir.
Tuğsan Bey merhaba,
Yeni bir arsa aldım. Arsa tek tapu ve tam sahibiyim. Toplam 16.000 m² . Fakat arsanın komşu arsası olan şahıs ben tapuyu devir aldıktan 1 hafta sonra dava açmış. Tapu iptal ve tescil davası imiş. Bu davayı neden açtığını anlayamadık? Sürecin nasıl işleyeceğini yazar mısınız?
1999 depreminde adapazarında dedemizin evinde oturmakta iken malumunuz deprem adapazarında çoğu konutu yıkmış bulunmakta ve insanlar evsiz kaldılar,
durum böyle olunca bizim oturduğumuz 6 hissedarlı dede evi orta hasarlı olup belediye yıkıkımana karar verdi evimiz yıkıldı
devlet içinde annem oturduğundan varis sıfatı ile anneme kalıcı konutlardan bir daire verdi ve veriliş tarihi 2000 şıyı ve .bu daire için 17 yıldır taksit ödüyoruz dairenin tapusu 2010 yılında anneme verildi yani dairenin şu an maliki annem oluyor şimdi aradan 17 sene geçmiş diğer 5 mirasçı dava açacağız derler tapumuz elimizde dedemizin arsası yerinde devlet evde oturana verdi şimdi diğer bu 5 miraşçı tutturmuş hak isterler tapu iptal davası açabilirlermi ben olmaz diyorum çünkü daire annemin üzerine butün işlemler olduğundan onun üzerine çıktı bu kadar süre geçti dava açıp tapu iptali yapabilirlermi sizlerden bu konu ile ilgili bilgi istiyorum ben soruşturdum olmaz açamaz açsalarda birşey tutturamazlar diyorlar sizden bu konuda yanıt bekliyorum saygılarımla
Merhaba Tuğsan Bey,
Babam 2002 yılında annemde 2015 yılında vefat ettiler. Babamın üzerine 2 adet arsa gözüküyor, bu arsaların şuurlandırılması sonucunda Milli Emlak Md.lüğünün arsamızda payı olduğunu öğrendik. Bu payı almak için başvurduğumuzda tapunun hala babamız adına gözüktüğünü intikal davası açılarak çoçukların üzerine alınması gerektiğini söylediler. Bu intikal davası için hangi mahkemeye başvurmalıyız?
İyi günler dilerim.
merhaba iyi çalışmalar:
size bir şey danışmak istiyorum biz sekiz kardeşiz babam 1944 lü kendi üzerine evi var yanında kalıyorum evi satmak isdedi 100 bin tl gedirene satacagını söyledi diğer kardeşlerede bende 75 bin tl vardı 30 bin tl kredi cekerek ihtiyaç kredisi evi babamdan satın aldım. yasım 32 diğer kardeş en büyüğü 50 yasında ben bu yasımda ev sahibi oldum diye cekememezlik ve fesatlık oluştu mahkemeye verip iptal ettireceğini söylüyorlar bir olup. bababın hesapına 100bin tl parsel ni yazarak satışı gercekleşmiştir diyerek havale ettim . tapuda raiş pedeli 70 bin cıkmışdı kanunlar ne gerekiyorsa aldıgım fiyatı gösterdim 100 bin tl olarak .babam suan sağ öldükden sonra dava açsalar ala bilirler mi . alın terin gidecek diye üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler çalışma hayatınızda basarılar dilerim ( tapuda sormadıkları için akıl sağlıgı yerinde rapor alınmamıştır şatış işlemi yapılırken sorulmadı yazı okur yazar oldugu sordu ve satışı gerceklesen yazıyı okuttu bilginize)
MERHABALAR TUĞSAN BEY 2013 YILINDA TOPRAKTAN BİR DAİREYE ANAHTAR TESLİMİ SÖZLEŞMESİYLE ÜCRETİ BANKA ARACILIĞIYLA YATIRARAK GİRDİK MÜTAHİT 2016 YILINDA ORTADAN KAYBOLDU İNŞŞATI YARI BIRAKTI TOPRAK SAHİPLERİ MÜTAHİTE ARSADAN PAY VERMEMİŞLER VE ŞUAN FESİH DAVASI AÇTILAR DURUMUMUZ NE OLUR ACABA MÜTAHİT İLE TOPRAK SAHİBİ ARASINDA Kİ SÖZLEŞMEDE YAZAN TESLİM SÜRESİ ÜZERİNDEN 3 YIL GEÇTİ DİREK FESİH OLUR MU BU İNŞAAT TOPRAK SAHİPLERİ FESİH OLSUN TAPUNU BEN VERİYİM DİYORLAR AMA BEKLEMEDEYİM
TUĞSAN BEY İYİ CALİSMALAR.
Ben evlilik oncesinde bankadan kredi cekerek ve babaminda nakit destegiyle bir ev aldim.yaklasik 4 ay sonra evlendim.esimle problemler yasadik ve surekli evin yarisini esimin uzerine yapmam hususunda baski gordum.artik evliligimiz yasanmaz bir hal aldi.ve kisa bir sure ayri yasadik.ardindan baristik ve tapuda esimin uzerine evin yari hissesinin satisini gerceklestirdim.akabinde protokol yaptik.kredi borcunu birlikte odiyecegimize dair. Aradan belli bir sure gecti ve gordumki evin yarisini uzerine satis gostermem (herhangi bir ucret almadan) birseyleri cozmemis.sorunlar devam etti ve tekrar bosanma davasi actik bosaniyoruz. Mal paylasiminda benim satis yaptigim hissenin iptalini isteme hakkim varmi.evin yarisi kisisel malim yarisida evlendikten sonra esimin uzerine gecen edinilmis malmi olur acaba sizce ne yapmaliyim.
Merhaba avukat bey benim babam şizofreni hastası 2008 yılında amcam bundan imza aldı tapuyu üzerine aldı rahmetlik dedem den kalma iki katlı ev mahkemeye verdik itiraz dılekcesınde herseyı ben yaptım felan doyor bizde sahit gösterdik ve de heyete girip babam raporlu çıktı sulh hukuk mahkemesi babama annemi vasi atadı şuanda adliye hukuk mahkemesi davayı yürütme kararı aldı ön duruşma tarihi verildi acaba tapuyu bozdurabilirmiyiz
ÇOK ACİLLL YARDIM EDİN.size bir sorum olacak.1989 yıllarında annem ananemden parasını ödeyerek ev alıyor. tapuda bir arsa üzerinde 2 ev olarak gözüküyor 1/2 …adına 1/2 … adına diye.ama ilk başta tapu memuru yanlışlık yapıyor komple herşeyi annemin üzerine geçiriyor .yanlışlık oldugu anlaşılıyor ve tekrardan düzeltiliyor yarısı annemin üzerine geçiyor.
annanem ve dedem vefat etti ve çocuklarından birisi bu satışın iptal edilmesi için dava açtı. ama annem orayı parasıyla aldı ve tapuda 1/2 adına kayıtlı. bu satış iptal olur mu. evimizi kaybetme durumu varmı. .ok büyük bir haksızlığa maruz kaldık lütfen yardım edin.
Ödeme yaptığınızı yazılı bir belge ile ispat edebilmeniz önemli. Genellikle aile içerisinde yapılan elden ödemeler ve tapu devrinde düşük gösterilen tutarlar problem yaratıyor.
Adana’da. Köprülü Mh 40 sene evvel aldığımız tapulu evimize mahkeme yolula hissedar çıktı .Koca mahalleden her evden 30 20 er metre kare sonradan 40 yıl sonra çıkan mirasçıya verildi.Kendi evimizde hissedar olduk.Dava açtık ama 3 sene oldu ses seda yok.Yardimcı olabilirseniz çok sevinirim.
merhaba tuğsan bey;
benim kardeşim 3 sene önce vefat eti evliydi çocuğu yok. üzerinde eşiyle 1 ev 1 arsa vardı devlet 16da 8 eşine diğer 8 annemle bana verdi( eşi bize kardeşimin ölmeden önce yazdığı bir mektup verdi ). bizde o ruhsal durumumuz dan ve eşinin verdiği mektuptan etkilenerek evi hiç bir üçret almadan eşine verdik sonra anladık ki kardeşimin yazdığı bir mektup değilmiş bu ev için itiraz edebilirmiyiz iyi çalışmalar.
Merhaba;
Kardeşim 4 sene önce vefat etti evliydi çocuğu yoktu üzerinde 1 ev ve 1 arsa vardı devlet 16 da 8 eşine geri kalan 8 bana ve anneme verdi kardeşim öldükten sonra eşi bize bir mektup getirdi sözde kardeşim yazmış bizde o ruhsal durumumuzdan ve o mektuptaki sözde kardeşimin bize verdiği sorumluluktan dolayı hiçbir hak talep etmeden evdeki haklarımızdan vazgeçtik.daha sonra bu mektubu yazanın kardeşim olmadığını,eşinin bizim ruhsal durumumuzu etkileyerek tapuyu alabilmek için düzenbazca yazılmış bir mektup olduğunu öğrendik.(mektup elimizde mevcut) Şuan evin tapusu için itiraz hakkımız varmıdır .şimdiden teşekkürler…
Avukat bey merhabalar 02.05 .2015 yilinda annem benim adima arsanin birini topu yoluyla devretti fakat kardeslerim buna razi gelmiyorlar annemin geriye donuk ayzaymir hasta raporu oldugunu bu arsayi geri alacaklarini soyluyor ben. Bu arsayi para karsiligi aldim inandiramiyorum tabi degerinin 3de 2si gibi geri dava acip alabilirlermi ve annem diger 2 arsasonida diger kardeslerime bermisti tapu yoluyla ne yapmaliyim sagolun tesekkur ederim iyi gunler
Avukat bey merhaba adalet myoda ogrenciyim.annemin arazilerini fetöcü polisler zorla almaya calisiyor soyle ki;
dedemden kalan 10 parsel arazinin 3 parseli,vukua gelmemis bir evlilik iddiasiyla(evlilikle alakali hicbir kayit, resmi belge ,nufusa tescil hakim karari yok sadece 2 sahit beyani var ) yolsuz tescille gaspedilmistir.
Veraset davasini,dedemin yegeniyle evlendigi iddia edilen kadinin yegeni ,kadinin kizlari hayatta iken acip, bu kizlar davaya 1 yil sonra mudahil olup, veraset davayi açan yeğene degil,kadinin kizlarina verilmistir.
Veraset davasinda mahkemeye dava evvel aldiklari bir veraset belgesi oldugunu iddia edip,” veraset dosya numaramizdir “diyerek baska iki koyden iki alakasiz köylü arasindaki icra dava dosya numarasini mahkemeye sunmuslar.Buna ragmen nasil oluyorsa bu uc parseli uzerlerine gecirmisler.Bu arazi su an kamulastirildi 3 parselden 808 bin tl paramizi haksiz yere aldilar.parayi alanlardan birisi pensilvanyaya fettucinin yanina kacti.
Anneme bir de utanmadan mirasciligin iptali davasi acip kalan 965 donum parasi bankada blokeli arazimizi elimizden almak icin ugrasiyorlar.
Hicbir kan bagimiz yok.uc parseli de onceden yolsuz tescille gaspettiklerinden hukuki yarar iddiasinda da bulunamazlar.Avukatlarinin avukatlik kanunu md 38 e gore bu davayi acmamasi hakimin de dava talebini reddetmesi gerekirken hakim davayi kabul etmistir.bu hakim ve sonra gelen 3 hakim fetoden ihrac edildi..(4 hakim toplamda)
Yeni gelen hakim gizli oturum yapiyor annemi durusmada konusturmuyor.karsi taraftan hicbir belge talep etmiyor avukatlarinin hayal urunu beyanlariyla davayi inatla surduruyor anneme bagirip kalemleri kitaplara vurup 68 yasindaki annemi korkutup sindirmeye calisiyor ( bu hirsizlardan hakim ne evrak ne soy kutugu ne nufus bilgilerini ne evlilige dair somut bir delil talep etmiyor )
hakimi reddediyoruz 3 hakim var ilcede.asliye ceza hakimi anneme adli para cezasi veriyor.
Biz bu hakim hk da su an savciliga suc duyurusunda bulunabilir miyiz
Ve biz bunlara ne yapalim ?
Tesekkurler saygilar
Merhabalar,
1998 senesinden dedemden, dayımın borçlarından ötürü 1 ev satın aldık, dedem 2015 aralık da vefat etti ve kendisinden 6 daire kaldı, aslında 8 daire daha vardı ama yaklaşık 4/5 sene evvel 2 tane daireyi dayımların üzerine verdi. . anneme evin en kötü dairesini vermek istedikleri için arada anlaşamadık ve biz annemin adına mahkemeden ortaklığın giderilmesi davası açtık. şu an da bizi eğer sana verdiğimiz daireyi kabul etmezsen satın aldığımız daire için tapu iptal davası açmakla tehdit ediyorlar. görüştükleri avukat anında iptal olur demiş, böyle bir durumda nasıl bir süreç izleniyor ?
Sayın Hocam,
100 metrekare bahçeli müstakil evim var. Etrafı çevrili. Rotweiler cinsi köpeğimi akşam bahçede serbest bırakıyorum. İçeri bir hırsız girmeye kalksa , köpek onu ısırsa bana cezası olur mu? Köpeği bağlarsam, arka bahçeden gelebilecek biri köpeğe yakalanmadan eve girebilir, güvenlik amaçlı serbest bırakıyorum. Kanuna uygun mudur?
Merhabalar Tuğsan bey
Dedem ölmeden once bütün çocuklarına mallarını paylaştırdı ve babam dedem sağken tapuyu ustune aldi. Simdi dedemin diger cocuklari makkemeye verip mali almak istiyorlar biz tapuyu 2013 yilinda aldik bu mali geri alabilirlermi bunu ogrenmek istiyorum simdid3n tesekkurler
Merhabalar Tugsan Bey
Ben babamdan 1997 de Evi Satin aldim Tapu benim üstümde babamin vefatina kadar kardeslerim hic yanasmadi kizkardesimden ayrisi biz 4 kardesiz ben Para ile satin aldim ama elimde dekont falan yok ablam sahit Babama son Dört yil ben almanyadaki evimde baktim Hanim iki bucuk sene yatalak halde bakti simdi babam vefat etti.
Abim Mahkemeye verecegim diyor ne yapmam gerekir beni aydinlatirsaniz sevinirim
Saygilar
merhaba Olayi şöyle anlatayım bir kisi düşünün bu kişi ölüyor ve çocukları 11 dönüm araziyi kendi aralarinda paylasiyorlar .ve çocuklarından bazilari paylarını satıyorlar.babam ve bu payları alanlar1994 yılında senetle aldilar ve dönemin belediye baskanının da imzası var senette ev yaptilar.o günden beri emlak vergisi ödüyorlar.elektrik obonesi su abonesi babamin uzerine.20 yıllık agaclar var bahcede.senetle alma sebepleri arazi hazine ile mahkemelik ve tapu yoktu.mahkeme 2005 senesinde bitti ve mahkemeyi arazi sahibi kazandi.tapu ölen arazi sahibinin üzerine gelmiş.11donum o kişinin uzerinde.arazideki paylarını senetle satan kişilerden ölenler oldu.ve çocuklari biz bu senetleri tanimayiz araziyi terk edin diyorlar.hukuki olarak ne yapılabilir.
Hocam benim sorunum halam ile ilgili kendi yeri olduğu halde babamın yapmış olduğu ev e ortak olarak tapuya girmiş fındık bahçemizde ve tarlaya ortak görünüyor dedik madem ortak girdin sat bize diyoruz bağımsız olalım diyoruz satmıyor bizimkini al diyoruz almıyor ne yapmamız gerekiyor inanın bu işin içinden çıkamıyoruz bilgi verirseniz mutlu olurum tesekkürler
hocam merhabalar, ben aile fertlerine ait bir evde oturmaktayım elimize Özal döneminde verilen Tapu tahsis belgesi var.İkamet adresimizde 1965 ten bu yana yaşamaktayız.Tüm vergilerimizde o tarihten buyana eksiz siz yatırılmıştır.50 yılı geçtiği için tapumu nasıl alabilirim. Saygılarımla Savaş
hocam büyük dedeme ait bir tarla varmış bugüne kadar bilmiyorduk e devletden davalı olarak mahkemede ögrendim ve terel mahkemede davayı kazandım biri zilliyet davası acmış ama istinafa gitti ve ve bir üye lehime verirken diger iki üye usülden tekrar mahkemeye gönderdi mahkeme devam ediyor ben işimi bozdum tarlada meyva agacları var buna tedbir kararı konulabilirmi mahkeme sonuclanana kadar teşekkür ederim şimdiden
Benim annemden para ile ev tapusu aldım. Annem vefat etti Tapuya alalı 10 sene geçti TAPU İPTAL davası açtı kardeşlerim aklına girip akli dengesi olmayan RUH VE SİNİR HASTALIKLARINDAN TAPURCU OLAN YİĞENİMİN üstünden bana dava açtılar olabirligi varmıdır evi alabilirlermi ? Cevaplarsanız cok sevinirim teşşekkürler
AVUKAT TUGSANYILMAZ BEY ABİME BİR DAİRE SATİŞİ YAPTIM.SATİŞ ÜCRETİNİ ALAMADIM.TAPUDAN SATİŞ DEĞERİNİ DÜŞÜK GOSTERDİ .BU OLAY 2014 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR TAPU İPTAL DAVASI ACACAĞİM DAİREMİ GERİ ALABİLİRMİYİM BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
MERHABA TUĞSAN HOCAM SAYILATIMLA. BENİM 25 SENEDİR BERABER YAŞADIGIM BİR YAŞLI ADAM VARDI. BEN KENDİSİNE DEDE DERDİM. BU KİŞİ HİÇ EVLİLİK YAPMAMIŞ VE ÇOÇUGUDA YOK. 2012 YILINDA BENİ NOTERE GÖTÜRDÜ VE 2 ŞAHİT HUZURUNDA BANA VASİYETNAME DÜZENLEDİ MALIN TÜM TEREKESİNİ BIRAKTI. ŞARTSIZ KOŞULSUZ. BU KİŞİ 2013 YILINDA VEFAT ETTİ. BEN BİR AVUKAT TUTTUM VASİYETNAMENİN ACILMASI İÇİN MAHKEMEYE VERİLDİ. MİRASÇILIK BELGESİ ALICAKTIM Kİ, BU MERHUM KİŞİNİN BİR TANE ERKEK KARDEŞİ ÇIKTI VE KENDİSİDE VEFAT ETMİŞ LAKİN 3 TANE OĞLU VAR. BUNLAR BANA İTİRAZ ETTİ. VE MAHKEME 3 SENE SÜRDÜ. BUNLAR DAVAYI TAKİP ETMEDİLER DAVA DÜŞTÜ VE BEN KAZANDIM. HAKİM BANA MİRASÇILIK BELGESİ VERİCEGİ TARİHİ VERDİGİNDE, BENİM AVUKATIMIN TAPUYA İHTİYADİ TEDBİR KARARI YANİ ŞERH KOYDURMAMASINDAN DOLAYI BUNLAR NOTERDEN MİRAŞÇILIK BELGESİ ÇIKARTIP ORDAN TAPUYA GECEREK ÜZERLERİNE İNTİKAL ETTİRMİŞLER. BEN TAPUNUN İPTALİ İÇİN DAVA ACTIM. DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR. ŞİMDİ BENİ BU ADAMA BAKMAMAKLA İTAM EDİP DAVADA VASİYETNAMENİN BOZULMASINI İSTİYORLAR. DAVA NASIL SONUÇLANIR MERAK EDİYORUM. TECRÜBENİZİNE DAYANARAK SİZDEN YARDIM İSTİYORUM. SAYLILARIMI ARZ EDERİM
merhaba hocam öncelikle saygılar hocam benim babam 25-30 yıldır şizofreni hastası ve kardeşi tapudaki hisseini alarak kandırmış bizde tapu ıptal davası actık arastırma hastanesı vası verdı 2008 yılında imza atmıs hissesini almıslar 2017 yılında tapu iptal davası acıldı biz tarafından annem vasi bızde 2008 yılından onceki raporları sonrakı butün evraklarını mahkemeye sunduk mahkeme davalı vekılın reddini karar verdı vede emlakcı gondererek evin fiyatını cıkardı tabıkı karsı taraf ıtıraz edıp babamı adlı tıpa sevk ettı adlı tıp 4. ihtısasa gırdı cıktı hemen sonuc almak ıcın tekrar gözlem müşadesine alınacak 3-5 gun yatıs olabılır tahmınımce zaten babmın raporları mevcut tapu tarıhındende raporları cıkrtıldı şimdiki özel muayane vede hastanelerdende cıkatıldı tahmınen hocam adlı tıp bu konuda ne kararı veriri yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
merhabalar
babamın üzerine dedemden birden fazla yer çıktı tapu tarihleri 15,03,2019 ve burası hisse tapu 19 hissedarı var ben babamın hissesini üzerime almak istiyorum fakat babam onda bi yanlışlık var ben çıkan üç yeri vekalet yoluyla başkasına devretmiştim 1 sene önce diyor daha öncede aynı kişiye başka çıkan hisseleri satmıştı karıştırmış olabilirmi veya öyle bi vekalet varsa nerden öğrene biliriz
açıkcası tapusu olmayan yeri nasıl satıyor bu sattığı kişide emlak işiyle uğraşıyo ada parselini o öğrenmiş olabilirmi gelen tapuda o adamın ismi yok babamın ismi var üzerime aldığımda adam bi kaç yıl sonra çıkıp ora benim derse
Iyi gunler hocam benim annem in babasindan kalan 4 donum arsasi vardi bu arsanin bir kismini annem kendi hissesinin bir kismini ablasinin kizina vermis tapuda sattim diye belirtmis ama para falan almamis banka hesabina para girisi falan yok sadece sozle sattim demis ben bunu simdi bozdurmak istiyorum annemle konustuk mumkunmudur
Merhaba
Babaannem babami mirastan men etmek için evini satıp halamin üstûne yapmiş miras red davasi açılabilir mi?
Tugsan bey merhaba. Acilmis olan bir tapu iptal davasina iliskin haklarin temlik edimesi mumkun mudur. Davada tapunun iptali ve tescili mumkun degilse bedelinin tazmini istenmistir.
İyi günler soruma cevap verirseniz çok sevinirim.Geçmişte annem ve ailesi hayvancılık işi ile ilgilenmişler.En büyük dayım ailenin parasını alıp istanbul a gelmiş istanbulda bir arsa almış Arsa dayımın üzerine sonra bütün aile istanbul a göçmüş ve arsayı gecekondu yapmışlar annem ve diger kardesleri reşit değilmiş bunlar olurken aile dayıma güvenmiş tapu konusunda.Dayım gecekonduyu müteahit verip 1 dubleks bir giriş kat alma şartıyla binaya çevirmiş.Başta anlaşılan paylaşmaya uymamış ve kimseye hak vermemiştir.Size sormak istediğim annem ve diğer kardeşleri mahkeme açma yoluyla haklarını geri alabilir mi
Bankadan bi dükkan aldık. Bankanın ihalesinden tamamı bankaya ait dükkanı .Biz yokken iki icra aracı gelmiş dükkanı ölçmüş dışardan Yandaki komşu sormuş onlara ne oldu diye iki bankaya borcu daha varmış şahsın tapu iptal davası açıcaz demişler. 10aydır dükkan bizde dava onların lehine sonuçlanırsa ne olur birde bizimde dava açıp onların lehine sonuçlansa bile vermezsek dükkanı dava açıp alabiliyormuşum.Dükkanı..Kendimize karşı tarafın yatırdığı parayı kabul etmeyip..yada bizim paramızı geri alabilirmiyiz..parayı kabul etmeyip dava açıp dükkanı alabilirmiyiz alınabiliyormuş
Merhaba avukat bey sorum şu rahmetli babamın 1 dönüm arsası var arsa üzerinde 3 katlı bina ve müstakil ev bir de ahır var 3 katlı binayı abim yaptı diyerleri baba mın yapması 10 kardeşiz anlaşamıyoruz pay edemiyoruz ne davası açılması gerekiyor bir de baba tapusunun üzerine abimin yaptığı 3 katlı bina dan hak alırmıyız
Ankara çankayada babama ait araziden imar planında 34m2 pay okul arazisi için meb ayrılmış daha sonra okul yapılmadığı için babam çankaya beledşyesine 4-5 yıl vergi vermiş sonrada çukan bir kararla ölümüne kadar emlak vergisi vermemiştir. Elimizde arazi tapusu vardır. Veraset için belediyeden rayiç bedel istediğimiz de beyan ve vergi ödememiz istenmektedir.
Sorum şu: belediyenin vergi istemesi doğrumudur.
Veraset ilamın da göstermez isek daha sonra ilave edilebilir mi
Bu arazi kamu arazisimidir yoksa hak sahibimiyiz
Zilyetliğe dayalı dava da keşif yapıldı tañıklar dinlendi dava karar aşamasına geldi 1 kişi asli müdahil olarak davaya katıldı bu davada bi değişiklik yaparmı
İyi günler hocam.Rahmetli babamın 2002 yılında kadastroda kendi adına tescil edilmiş iki parsel tarlasının tapusunu almadığını öğrendik. İncelediğimizde tarlalar hazine adına kayıtlı görünüyor. Ne yapabiliriz hocam?
Merhaba 25 yıldır kullandıgım bahcede ev yaptım bır sahıp çıktı tapum var dıyor bu benım evımı yıktırabılırmı yoksa tapu karsılıgı paramı alması lazım evım yıktırma hakkı varmı para kabul etmezse ACIL RICA EDIYORUM CEBABINIZI TESEKKURLER
meraba degerinden fazla fiyata tarla satin almisim bunu 2 yilsonra fark ettim ne yapabilirim yani kandirildim
Merhaba tuğsan bey dayım vefat edeli 21 gğn oldu dayımın çocukları yok dayımın icara tuttuğu 200 dönüme yakın ekili arazisi var ve bu arazileri yengem annem ve teyzelerimden habersiz biçtirmiştir ve annem ve teyzelerimede size 5 kuruş veremem diyerek reddetmiştir bu çıkan mahsülde annem ve teyzelerim hak sahibimidir
Merhaba Tuğsan bey,
Bizim konumuz; 2011 yolunda babamın adına kayıtlı taşınmazımız, borcumuzdan dolayı haciz yolu İLE satılıyordu. O esnada satıla girip almak isteyenlere rica ettik ve bi tanıdığımıza emanet olarak 1/6 da bir rakama aldırttık. Sözde anlaşmamız ; biz 1 yol içersinde parasını ve bir miktarda jarını verip geri alacaktık veya herhangi bir müşteriye pazarlayıp onun parasını iade edecektik ama o gün bu gün taşınmaza müşteride çoksa hep yüksek rakamlar söyledi vs bizi oyaladı , bi şekilde bu günlere geldik , şimdi arkadaşın sözleri ; ben sayıla girdim aldım , yok öyle bi şey diye bizi devre dolu yapmaya çalışıyor , bütün bu yaşananlarda , satış esnasında olanlar , bu konuyu yakından bilenler çok sayıda şahinimiz var. Bu konuda itirazımız , hakkımızı geri alabilmemiz mümkünmüdür. Yer Ankara Elmadağ
Teşekkür ediyorum.
babam 24.09.2017 de vefat etti.aradan iki ay sonra arazileri bütün tapu olarak bölüştük. her kişiye tapuları verildi.aradan iki yıl sonra kardeşlerim,babamdan değen arazileri bana danışmadan satmışlardır.benim haberim altı ay sonra oldu ben bu satılan babamdan değen arazileri nasıl geriye alabilirim? bu satılan arazinin ilk önce bana danışılması gerekmez miydi ?sonuçta babamın tarlası.bu yeri bende alırdım ama habersizce satıldı.satılalı 11 aya yaklaştı herhangi bir hak talebim var mıdır? tapu satış iptali olur mu?
Merhaba;
Bizim köyümüzde bize ait harman vardi ancak 2005 teki yeni kadastro düzenlemelerinde bir baskası bizim bu harmanı kendi uzerine yazdirmiş. Bizde eski tapu var bu tapu ile harmanızımızı geri alabilirmiyız nasil bir yol izlemeliyiz yardimci olabilirmisiniz
mrb. ben 220 bin tl ye 6 hisseli bir ev aldım 5 kişinin vekaletini alan amcalarına 10 ay önce 135 bin tl ödedim 2 hissedarın evrakları hala hala tamamlanmadı vekaleti alan kişi evin ve bahçenin artık kendinidir demesiyle ben bahçenin ve evin tamir temizlik işlerni yaptırdım 15 .20 adet meyve diktim 10 ay sonra vekaletleri alan kişi benim paramı iade edip arsayı kendinin almak istediğini söyledi , verdiğim paraların dekontları mevcut .ben döviz ve altın bozdurarak temin ettiğim paranın değer kaybını bana satmaktan vaz geçen kişiden alabilirmiyim. saygılar.
Merhaba tuğsan bey ben 155 bin tl peşin verip 220 bin tl ye 6 hisseli bir arsa aldım tapu işlemi 10 aydır bazı evraklardan dolayı bitmedi 5 kişinin vekalet verdiği kişi 10 ay sonra diğer 5 kişinin hisselerini eşine satarak benim paramı banka faizinden hesaplayıp geri ödedi ama ben altın bozdurup verdiğim paradan çok zarar ettim zararımı talep edebilirmiyim.
İyi akşamlarve av. Tuğsan Yılmaz 30 yıl önce 2 amcam ve babam ortak bir arsa alıp kaçak gece kondu ile tabir eddğimiz 4 kat daire yapmışlar havuz sistemiyle ama uyanık olan amcam arsa tapusunu kendi üstüne almış ve dairelerden ikisinin kendinin olduğunu söylüyor 20 yıldırda kira alıyor emsal teşkil eden bir dava varmı yada nasıl bir dava açmalıyız saygılar sağlıklı günler
merhaba Tuğsan bey,
Dedemize babası tarafından kalan tarla 90lı yıllarda (tam tarihini bilmediğimiz) bilirkişi ile köy arazilerinin tespiti yapılmış bizim tarlamızın tapusu yan tarla sahibi üzerine yazılmıştır. bu konu tarla üzerine yazılan komşular tarafından da kabul edilmektedir.o günden bugüne herhangi bir itiraz olmamıştır bu konu ile ilgili herhangi bir yapılabilecek işlem var mıdır.
Şimdiden cevap için teşekkür ederim.
Babam 29 yıl önce annemin üzerine kuma getirdi. Üzerinde 2 kat ev bulanan ama arsa gözüken tapunun yarısını ona vermiş. 3 ay öncede tapunun kalan diğer yarısını annemden ve biz çocuklarından habersiz yine ona vermiş. Arsa üzerinde 3. Katı sonradan yapılmakla şu an 3 kat var ama tapu arsa gözükmekte.
Resmi nikah annemde. Binada şu an ilk katta kardeşim, ikinci katta Babam ve kahrolası üveyannem (üvüy annemin babamdan olma çocuğu yok) üçüncü katta ise Annem ve kardeşim yaşamakta.
Şu an üvey annem babamında desteğiyle annemi ve kardeşlerimi 35 40 yıldır yaşadığı bu binadan atmak için uğraşıyorlar.( Yaklaşık 30 yıllık süreçte annem ve çocuklarına hertürlü haksızlık yapılmış ve Babam tarafından hiçbir maddi destek sağlanmamıştır. Babam olacak gaddar memur emeklisi ve kıbrıs gazisidir.)
Vereceğiniz bilgi yada tavsiyeniz ne olur. Teşekkürler
Merhaba. Öncelikle bu konudaki bilgilendirme yazınız için teşekkür ederim.
Benim babannem için veraset iptal davası sürerken aynı zamanda dedem içinde veraset iptal davası açabilirmiyiz?
Merhaba,
3 ORTAK kat karşılığı arsamızı verdik .Toplamda 4 dairemiz var 2+1+1 şeklinde anlaşıldı noterde tastiklendi.Ortaklardan biri noter sözleşmesini inkar ederek tam 1 sene sonra kendisinin kandırıldığını idda ederek 1,5 daireye sahip olduğunu belirterek kafasına göre daire bedeli koyarak yarısı için ilamsız icra gönderip itirazın iptali davası açmış .Noter sözleşmemiz var ve1,5 daire adına bir anlaşmamız yazılı yada sözlü yok kandırıldığını iddia etmiş .Bir sonuç alabilir mi ?
Teşekkürler